Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2013. Október 25. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A mellszövet öregszik a leggyorsabban

A mellszövet öregszik a leggyorsabban

A szakemberek szerint a test bizonyos sejtjei és szövetei biológiailag öregebbek egy adott korban, mint mások. Ilyen például az egészséges mellszövet is, amely a szervezet többi szöveténél 2-3 évvel mindig idősebb. Ez lehet az oka tehát annak, hogy a mell kezd el a leghamarabb ráncosodni - számol be a Daily News.

A University of California szakemberei felfedezték, hogy az emberi szervezet bizonyos szövetei gyorsabban öregszenek, mint mások: ilyen például a mell is. Ezzel megoldották azt a rejtélyt, hogy miért kezd el ez a testrész hamarabb ráncosodni, mint a többi. Az eredmények segítenek a kutatóknak abban, hogy jobban megértsék az öregedés folyamatát.

'Az öregedés elleni harchoz először meg kell találnunk a módját annak objektív mérésére' - mondta Steve Horvath, az egyetem professzora. A szakember arra volt kíváncsi, hogy a metilációs folyamat hogyan befolyásolja az öregedést. Ehhez 121 korábbi egészséges és rákos szövet metilációjának adatát használta fel és 353 olyan különböző biológiai markerre koncentrált, amely a korral változik. A legtöbb esetben a szövet biológiai életkora ugyanannyi volt, mint a kronológiai.

A vizsgálatban különböző emberi szöveteket - szív, máj, tüdő, vese, porc - hasonlítottak össze. Arra lettek figyelmesek, hogy egyedül a mellszövet volt az, amelyik a valódi koránál két-három évvel idősebb volt a nők többi szöveténél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.