Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Április 23. 10:25, hétfő | Helyi sport
Forrás: www.gyorikosar.hu

A mennyország kapujában a Győr - Képgaléria

A mennyország kapujában a Győr - Képgaléria

Bravúros győzelmet arattak a zöld-fehér lányok Sopronban.

Uniqa Euroleasing Sopron - UNI Seat Győr 62-66 (13-18, 13-20, 21-11, 15-17)

Sopron női bajnoki döntő 3. mérkőzés néző. V: Papp, Kapitány, Szabó.

Sopron: Fűrész 10/6, FEGYERNEKY 16, Kuraszova 6, Zavecz 4, HORTI 14. Cs: KRNJICS 12,Szabó, Czank.

Győr: CIGLAR 12, SIMON 10, Laklóth 6, Nagy-Bujdosó 4, Hollingsworth 9. Cs: Őri 5/3, RASHEED 18/6, Semsei 2, Vincze

A kezdés után Horti a hazaiaknak szerzett vezetést, majd Fegyerneky szép szóló után növelte a hazai előnyt. Döntőhöz méltó, szikrázóan kemény párharcok közepette kosár alig esett, a vendégek első kosarát Simon szerezte. A csereként beállt Őri azonnal beemelt egy hármast, 1 pontra hozva föl csaaptát. A soproni szekéren ismét Krnjics tolt egyet. A negyed vége azonban Ciglar betörések utáni kosarai, valamint Őri szerzett labdája, lepattanó utáni kosara és Semsei eredményessége révén a Győrnek sikerült jobban, miközben hazai oldalról csak Fegyverneky jelentett veszélyt a vendégek kosarára.

A második szakasz Fúrésznek a támadóidő leteltét jelző dudaszó pillanatában szerzett kosarával indult, 2 perc elteltével Simon felelt erre. Horti duplája, majd egy hazai szerzett labda után Semsei sportszerűtlen hibája a Sopront közel hozta ellenfeléhez, amikor Hollingsworth szerzett még szinte férfi szinten is bravúrosnak mondható kosarat. Ez átlenditette a holtponton a vendégeket, hazai részről viszont mintha az idegekkel nem lett volna minden rendben: előbb Krnjics egy ütközés után elesve a földön lábbal nyúlt Hollingsworth után, sportszerűtlen hibáért, majd utána egy lépéshibát meglehetősen teátrálisan mutató Székely Norbert kapott technikait. Ezekből Ciglar, Hollingsworth és Simon révén igen jól jöttek ki a szerezetten, fegyelmezetten játszó vendégek, mig az erőlködő, görcsösen, türelmetlenül s kapkodva játszó hazaiaktól csupán Krnjics jelentett szórványos veszélyt a győri gyűrűre. A félidő Rasheed triplájával, s nagy-nagy meglepetésre 12 pontos vendég vezetéssel zárult.

A második pedig Simon ügyes akció utáni duplájával indult, majd miután a következő vendégtámadás végén a büntetőket is bedobták, 16 ponttal vezetett Sopronban a Győr. Fegyerneky faragott lerohanás után a hazai hátrányon, Kuraszovának azonban továbbra sem sikerült szinte semmi, Horti közelről elrontott dobása után pedig a vendégek kontrájából Rasheed volt eredményes, Székely Norbert pedig időt kért. A hazai tábor " harcoljatok harcoljatok" rigmusára a Sopron egy röpke 4-0-s futást mutatott be,amikor Ciglar betörésből talált be. Gyűltek közben a személyik, a negyed közepén Kuraszova illetve Hollingsworth is 4-4 személyinél járt. A hazaiak letámadásukkal lelassitották a győriek játékát, s apránként, Horti és Fegyverneky büntetőivel 10 ponton belülre került. Sőt a negyed hajrájában Fűrész triplája új lökést adott, mintd a hazai játékosoknak, mind pedig a publikumnak, miközben a győri támadójéték szétesett. A szakasz végére 2 pontra jött föl a cimvédő.

A záró szakasz Kuraszva bravúros egyenlitő kosarával indult, de Simon ismét a Győrt juttatta eőnyhöz. Következett Kuraszova kipontozódása, amelyet Rasheed kosara előzött meg. Rettentően idegesen játszott mindkét csapat, a hazaiakból a jelek szerint rengeteget kivett a tetemes hátrány ledolgozása, tiszta helyzeteket hagytak ki, Rasheed vezérletével viszont újra meglépett 6-tal a Győr. Ezt felezte meg Fűrész egy bravúros hármassal a támadóidő legvégén. Jött Simon kosara egy Czank személyivel, ám a bónusz kimaradt, miközben a túloldalon Krnjics két tiszta helyzetet is elrontott közelről. A 39. perc elején Horti vezetésével 1 pontra zárkózott föl a Sopron. Ebben a kiélezett szituációban emelt be egy hármast a döntő során meccsről meccsre javuló Rasheed. Fegyverneky csak 1 büntetőt dobott be, a túloldalon viszont Hollingsworth közelről nem hibázott.
Horti zárt szabálytalanul, majd némi közjáték - a hazaiak szerint kilépett Ciglar kispadjuk előtt a pályáról - után Hollingsworth kihagyott két büntetőt, ám Fegyverneky ziccere után a nyerőemberré előlépő Rasheed értékesitette büntetőit, s igy a játékidő nagyobb részében fegyelmezettebb és szervezettebb győriek végrehgajtották a bravúrt,s győztek Sopronban. Ha szerdán otthon is győznek - bajnokok lesznek...

Székely Norbert: A végletekig kiéezett csatában nyert a Győr, gratulálok neki.

Fűzy Ákos: - Végtelenül motiváltan játszottak a lányok, és ennek még jobban örülök, mint az eredménynek, de azért az sem elhanyagolható. Nálunk van az előny, de a bajnoki cim sorsa még nem dőlt el. A célunk továbbra is (még) egy meccset megnyerni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.