Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Szeptember 25. 07:32, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A Migration Aid is értesült fegyverrel fényképen pózoló migránsokról

A Migration Aid is értesült fegyverrel fényképen pózoló migránsokról

A Migration Aid nevű csoport szóvivője is értesült arról, hogy önkénteseik találkozhattak olyan migránsokkal, akiknek a Facebook-profilján szerepelt fegyveres fénykép

- erről a szervezet szóvivője beszélt az M1 aktuális csatorna csütörtök esti Híradójában. Zsohár Zsuzsanna azt mondta, előfordulhatott, hogy kerültek olyan emberek a budapesti Keleti pályaudvar elé, akik adott esetben készítettek magukról fényképet fegyverrel. Hozzátette: szerinte ez nem egy ritka dolog annál, aki fegyvert fog a kezében. "Ezek az emberek két-három évet polgárháborúban éltek, nekik a mindennapjaikhoz tartozott" - nyilatkozta a szóvivő.

Az M1 szerdán számolt be arról, hogy egy birtokába jutott üzenetváltás szerint egy aktivista aggasztónak tartja, hogy a bevándorlókkal együtt tisztázatlan hátterű emberek is Magyarországra érkeztek. Az önkéntes több fotót is küldött a migránsokat a Keleti pályaudvar előtt szeptember elején tüntetésre biztató férfiról. Az egyik képen lőfegyverrel látható a férfi, majd ugyanő látható több másik képen is. Végül az egyik közösségi oldalon található profilja következik, adatai szerint Szíriában született és Dubajban él - hangzott el a hírműsorban.

A Migration Aid szóvivője az M1 kérdésére beszélt arról is, hogy infrastrukturális támogatást kaptak a Soros Alapítványtól: egy ideig az Arany János utca 32. alatt volt a Migration Aid egyik adománygyűjtő pontja, ebben az épületben van a Soros Alapítvány által működtetett Nyílt Társadalom Archívum budapesti központja. Megjegyezte ugyanakkor, hogy infrastrukturális támogatást kaptak a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK) is, a közlekedési társaság rendkívüli tranzitjáratokat üzemeltetett a pályaudvarok között.

Címkék: fegyver, menekült, migráns

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára