Városlista
2024. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2024. Szeptember 04. 10:33, szerda | PR
Forrás: (x)

A minimalista lakberendezés legújabb trendjei

A minimalista lakberendezés legújabb trendjei

A minimalista lakberendezési stílus senki számára nem ismeretlen. A letisztult összhatást és a praktikusságot előtérbe helyező stílus irányzat nem véletlenül annyira népszerű.

Azonban, ahogyan a trendek általában, a minimalizmus is változik az idő múlásával. Nézzük tehát, hogy mik a legújabb trendek a minimalista lakberendezés területén.

Színpaletta változása

Amikor a minimalista stílus kerül szóba, a legtöbben hideg és nem igazán otthonos összhatást képzelnek el. Ez azonban ma már egyáltalán nem így van. Hiszen a természetes stílusok elterjedésével a fekete-fehér színpaletta nem az egyetlen opció. Ma már tehát bátran választhatsz természetközeli, úgynevezett földszíneket minimalista lakásodba. Azt a szabályt azonban továbbra is fontos észben tartani, hogy a kevesebb szinte mindig több – igaz ez a kiválasztott színek esetében is.

Többfunkciós bútorok térhódítása

Ahogyan fent említettük, a minimalizmus a letisztult és praktikus összhatás miatt szereti az üres tereket, a szellős kialakítást. Emiatt tehát ritkán választunk olyan bútorokat, melyek nem elengedhetetlenek. Mindezek ellenére – vagy talán pont emiatt - a praktikus bútor használatának fontossága egyre erősödik. Nem kell tehát megválnod egy extra pufftól a nappaliban – hiszen ma már könnyen találsz extra tárolóhellyel ellátott darabokat.

Ugyanez igaz az ágyak és kanapék esetében is, ugyanis a többfunkciós kialakítás jóval népszerűbb, mint az elmúlt évtizedekben. Bátran válasszunk tehát televíziónak fenntartott résszel ellátott könyvespolcot nappalinkba, az összhatás igazán rendezett lesz majd.

Dekoráció előtérbe kerülése

Annak érdekében, hogy minimalista lakásod otthonosnak érződjön, nem kell teljesen lemondani a dekorációról sem. Egy-egy megfelelően elhelyezett virágtartóval vagy tükörrel könnyedén varázsolhatod hangulatossá nappalidat.

A fotó forrása: Prostock-studio – stock.adobe.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 17. 19:02, kedd | PR

Storyum – A Felvidéki Zenekar, amely a határokon is átível

A Storyum több, mint egy zenekar

2024. Szeptember 13. 10:48, péntek | PR

K&H: hány forint kellene a kényelmes élethez a magyar nyugdíjasoknak?

jelentősen nőtt az “elvárt” összeg

2024. Szeptember 02. 12:47, hétfő | PR

Állami gondoskodásban élők életkezdési esélyeit növeli a K&H

Bán Hajnalka, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa adománygyűjtési vezetője és Suba Levente, a K&H fenntarthatósági vezetője Fotó: K&H/Fotó Művek

2024. Augusztus 29. 14:30, csütörtök | PR

A minőségi hungarocell szigetelés 5 ismérve

A hungarocell szigetelés továbbra is az egyik legnépszerűbb megoldás a házak energiahatékonyságának javítására. Könnyű telepíteni, relatíve olcsó, és hatékonyan szigetel a hő és a hang ellen.