Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2024. Augusztus 29. 14:30, csütörtök | PR
Forrás: (x)

A minőségi hungarocell szigetelés 5 ismérve

A minőségi hungarocell szigetelés 5 ismérve

A hungarocell szigetelés továbbra is az egyik legnépszerűbb megoldás a házak energiahatékonyságának javítására. Könnyű telepíteni, relatíve olcsó, és hatékonyan szigetel a hő és a hang ellen.

Azonban a minőségi szigetelés eléréséhez nem elég csupán hungarocellt vásárolni és felrakni a falakra. Íme 5 tipp, amelyeket érdemes szem előtt tartani a hungarocell szigetelés telepítése során:

1. Használjon hungarocell vágót!

A hungarocell vágása kézzel nehézkes és időigényes feladat, ráadásul pontatlan is lehet. A hungarocell vágó használata gyors, precíz és egyenletes vágásokat eredményez, ami elengedhetetlen a szigetelés szoros illeszkedéséhez és a hőhidak elkerüléséhez. A vágók különböző típusban kaphatók, gyakori hőszigetelési munkák esetén az állványos kivitelű a legmegfelelőbb.

2. Válasszon a megfelelő vastagságot!

A hungarocell szigetelés vastagsága a kívánt hőhatékonyságtól függ. Általánosságban elmondható, hogy minél vastagabb a szigetelés, annál jobb a hőmegtartás. Azonban a vastagság növelése nem mindig a legjobb megoldás, mivel a vastagabb szigetelés drágább is lehet. Érdemes szakemberrel konzultálni a megfelelő vastagság kiválasztásához.

3. Figyeljen a ragasztóra!

A hungarocell rögzítéséhez speciális ragasztó és dübelek szükségesek. A ragasztó kiválasztásakor fontos, hogy figyelembe vegye a szigetelés típusát, a felületet és a hőmérsékleti viszonyokat. A nem megfelelő ragasztó használata a szigetelés elmozdulásához vezethet, ami hőhidak kialakulását és a szigetelés hatékonyságának romlását okozza.

4. Hálózás és vakolás:

A hungarocell szigetelésre üvegszövet háló kerül, majd vakolat. A hálózás megakadályozza a hungarocell elmozdulását, a vakolat pedig védi a szigetelést a nedvességtől és a mechanikai behatásoktól. A vakolatot lélegző anyagból kell készíteni, hogy a pára ne rekedjen meg a szigetelésben.

5. Szakember bevonása:

Ha nem rendelkezik kellő tapasztalattal a hungarocell szigetelés telepítésében, érdemes szakembert bevonni a munkába. A szakember precízen és gyorsan elvégzi a szigetelést, és biztosítja a minőségi munkavégzést.

6. Minőségi hungarocell szigetelés jelei:

- A hungarocell lapok egyenletesek, sérülésmentesek.

- A hungarocell lapok szorosan illeszkednek egymáshoz, és kötésben vannak.

- A hungarocell lapok ragasztva és dübelezve vannak a falhoz. A dübelek fogják a széleket és a tábla közepét egyaránt.

- A hungarocell szigetelésre üvegszövet háló és vakolat kerül.

- A szigetelés vastagsága és sűrűsége megfelel az épület hőigényének.

A hungarocell szigetelés telepítése során fontos odafigyelni a fenti pontokra, hogy minőségi szigetelést kapjunk, amely hatékonyan szigeteli az épületet és hosszú távon is megőrzi a funkcionalitását. Akár szigetelést telepít, és egy jó EPS vágóra van szüksége, akár más felújítási munkát végez, a Kéziszerszámshop minőségi kínálatában megtalálja hozzá a legjobb eszközt.

Jó munkát kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 29. 14:28, csütörtök | PR

Homlokzat frissítés: Praktikus tanácsok a tökéletes felújításhoz

A homlokzat felújítása nem csupán esztétikai beavatkozás, de komoly hatással lehet az épület energiahatékonyságára és értékére.

2024. Augusztus 24. 08:29, szombat | PR

Vízművek területeit gondozzák

Meghívásos közbeszerzésen nyerte el a Borsod megyei Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. telephelyeinek fűkaszálási munkálatait a Jánosik és Társai Kft.

2024. Augusztus 08. 11:49, csütörtök | PR

Milyen kezelések közül választhatnak a gyermektelen párok?

Manapság egyre nagyobb problémát jelent a meddőség

2024. Augusztus 05. 11:01, hétfő | PR

K&H: végre átlépték a 200 ezer forintos határt a fiatalok

nagyobb jövedelemből menedzselhetik a mindennapjaikat