Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2022. November 12. 10:53, szombat | Belföld
Forrás: mti

A minőségi magyar méz a főszereplő a IX. Bakony Expón

A minőségi magyar méz a főszereplő a IX. Bakony Expón

A vidék értékeit reflektorfénybe helyezik, Magyarország kulturális és gasztronómiai hagyományait őrzik, miközben folyamatos fejlesztéssel és megújuló technológiával előállított élelmiszereket kínálnak azok a termelők, akik bemutatkoznak egy-egy kiállításon - fogalmazott az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Veszprémben, a IX. Bakony Expo megnyitóján.

A tárca az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében idézte Feldman Zsoltot, aki hangsúlyozta: a bakonyi térség gasztronómiai, kistermelői, kézműves élelmiszer-előállítóinak kínálatát felvonultató kiállításon és vásáron van mód beszélgetni a termelőkkel, hiteles válaszokat lehet kapni egyes termékek előállításáról, közvetlen kapcsolatok születhetnek, segítve ezzel a termelőket. Nem utolsó sorban haza is lehet vinni a jó minőségű portékákat - tette hozzá.

"Fontos ezt a kapcsolatot megbecsülni, mert az elmúlt időszakban aszály, energiaválság, áremelkedés sújtott bennünket, és ezeket a terheket a rendezvény kiállítói is viselik" - fűzte hozzá.

Az államtitkár szerint az a gazdagság, amely ezt a vidéket jellemzi, olyan érték, amelyre büszkék lehetnek, és amely segít Veszprém megyének, a helyi közösségnek erősebbé válni. A vásáron őstermelők kínálják termékeiket, a helyszínül szolgáló Veszprém Arénában a látogatók tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokat ismerhetnek meg - mondta.

Az idei Bakony Expo témája a méz, amely fontos és központi szerepet kapott a vásáron - írták.

Ezt a bemutatkozási lehetőséget Feldman Zsolt különösen jó választásként említette. Mint mondta, a magyar méz nemzetközi összevetésben is minőségi, nagy szaktudást igénylő, a magyar méhészek professzionális tudására épülő termék.

Az elmúlt időszakban a magyar mézfogyasztás növekedéséért tett erőfeszítések a magyar méhészek védelmét is jelentik. Érdemes mindenhol a helyi, minőségi élelmiszert, köztük a mézet is keresni - hangsúlyozta az államtitkár az agrártárca közleménye szerint.

Címkék: bakony expo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:21, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: