Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2015. Január 21. 16:56, szerda | Életmód

A Miss Balaton szépe halas fogásokkal vigyáz vonalaira

A Miss Balaton szépe halas fogásokkal vigyáz vonalaira

Viczián Lili a nehéz húsokat halra cserélte

Sovány halhússal a dőzsölés után – ez Viczián Lili, a Miss Balaton első udvarhölgyének újévi filozófiája. A gyönyörű modell nem híve a szigorú és drasztikus diétáknak, mert tudja, hogy az egészséges életmód alapját a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozás és a rendszeres mozgás alkotja. Varga Anita, az OÉTI dietetikusának irányelvei is Lili helyes étrendjét támasztják alá.

Halra cserélte a nehéz húsokat a 2014-es Miss Balaton első udvarhölgye, Viczián Lili - a szépség egy zsírszegény, zöldségekben, gyümölcsökben és gabonafélékben gazdag étrendre tért át, melyet sovány tejtermékekkel, húsokkal, halakkal egészít ki. „Heti 3-4-szer eszem tengeri halat, legtöbbször zöldségkörettel vagy párolt spenótlevéllel fogyasztom. A magyar halakat is nagyon szeretem, de ezekből jellemzően nehéz ételeket szoktunk készíteni otthon, mint például harcsapaprikás. Amikor azonban igazán friss pontyhoz, süllőhöz vagy keszeghez jutok, gyakran készítek grill fogásokat belőle” – árulta el a csinos modell.

Varga Anita, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet dietetikusa szerint a halak rendszeres fogyasztása táplálkozás-élettanilag nagyon kedvező, hisz mind a tengeri, mind az édesvízi halak tartalmaznak szervezetünk számára nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavakat, teljes értékű fehérjéket, számos vitamint és ásványi anyagot. A könnyen emészthető és ízletes halból készült fogások hetente többszöri étrendünkbe iktatásával sokat tehetünk egészségünkért. Aki fogyni szeretne, és ennek érdekében a rendszeres testmozgáson túl csökkenteni szeretné a napi összes kalória-bevitelét is, annak a halak tekintetében is főleg a soványabb, szárazabb húsúak fogyasztása javasolt – elkerülve a bő zsiradékban történő sütést, mint pl. a busa, amur, süllő, hekk, tőkehal.

Viczián Lili is hasonló egészségfilozófiát vall. „Sohasem tudtam betartani a szigorú diétákat, mert nem szeretem sanyargatni magam. Pontosan tudom, mi kell a szervezetemnek annak érdekében, hogy jobban érezzem magam, ezért inkább az egészséges, bőséges étrend híve vagyok” - árulta el a modell. Irigylésre méltó alakja megőrzéséért Lili figyel a napi többszöri étkezésre, cukrozott italok helyett vizet fogyaszt, az édességet gyümölcsre cserélte, előnyben részesíti a teljes kiőrlésű gabonából készült ételeket, valamint fontosnak tartja a rendszeres mozgást is.

Varga Anita dietetikus szerint a szépségkirálynő egészséges életmódja követendő példa annak, aki szeretné elérni és megtartani ideális testsúlyát, jó közérzetét, hiszen a halak fogyasztásának pozitív hatása csak a többi egészséges táplálkozási alapelv betartása mellett érvényesül igazán.

A Halászati Operatív Program (HOP) – amely Magyarországon a halfogyasztás népszerűsítését tűzte ki célul – kiemelt feladatának tekinti, hogy a hazai halból készült ételek minél gyakrabban és minél több változatban kerüljenek a családok asztalára. Könnyen és gyorsan elkészíthető, finomabbnál finomabb halas fogások és elkészítési praktikákért látogasson a www.kapjra.hu oldalra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.