Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2011. Július 17. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

A mobilparkolás tapasztalatairól

A mobilparkolás tapasztalatairól

A GYŐR-SZOL Zrt. 2011. május 2-án vezette be fizetőparkoló hálózatban a mobiltelefonnal történő jegyvásárlás lehetőségét. A mobilparkolás igénybevétele kétféle módon történhet:

• előzetes regisztráció és egyenlegfeltöltés nélkül (ad hoc módon)
• az Első Mobilfizetés Elszámoló Szolgáltató Zártkörűen Működő Rt. EME Zrt-vel kötött szerződés és egyenlegfeltöltés alapján

Az utóbbi lehetőség azon ügyfelek részére előnyös, akik rendszeresen használják a mobil parkolást, és havonta nagy összegű parkolási díjat kívánnak mobiltelefonon keresztül kiegyenlíteni.

A bevezetés első hónapjában, májusban 2497 esetben, míg júniusban már 3348 esetben került sor a parkolási díj mobil parkolási szolgáltatáson keresztül, ad hoc módon történő kiegyenlítésére. Az egyenlegfeltöltés alapján fizető autósok száma ennek körülbelül 10 százaléka volt. Ez összességében az első hónaphoz képest 34%-ot meghaladó, dinamikus bővülést mutat. A GYŐR-SZOL a következő hónapokban a szolgáltatás ismertségének növelésével párhuzamosan további növekedésre számít.
A májusi adatok alapján a teljes felszíni parkolójegy árbevételhez viszonyítva a mobil parkolásból származó bevétel 5,4%-ot ért el. Ugyanez az adat június hónapban már 6,5%-ra emelkedett.

A mobil parkolással kapcsolatos ügyfél panaszok jellemzően a rendszám helytelen megadására, vagy nem a parkolási hely szerinti díjövezet hívószámának használatára voltak visszavezethetők.

Tapasztalataink szerint a mobil parkolási rendszer bevezetése ügyfeleink között kedvező fogadtatásban részesült, különösen a határozatlan idejű parkolási lehetőség díjfizetését vették igénybe előszeretettel az autósok.
 

Címkék: győr-szol

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 09:13, kedd | Helyi

Újabb fokozott ellenőrzés az utakon

Hétfőtől összehangolt közlekedésrendészeti akciót tart a rendőrség.

2024. Május 14. 08:13, kedd | Helyi

Később zár a hivatal

Mától május 21-ig, az adóbevallási határidőig hosszabb nyitvatartással várják az ügyfeleket a NAV ügyfélszolgálatai.

2024. Május 14. 07:11, kedd | Helyi

Szünetel az ivóvízellátás szerdán Ménfőcsanakon

Az Ecker János és Hegymester utcákban hálózat rekonstrukciós munkák miatt május 15-én, szerdán 8:00 és 14:00 óra között az ívóvízellátás szünetel – tájékoztatta a felhasználókat a Pannon-Víz.

2024. Május 13. 09:19, hétfő | Helyi

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen egy közel 20 cm-es pengével, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.