Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2023. Október 16. 08:16, hétfő | Helyi

A német egység napja – egy különleges ünnep

A német egység napja – egy különleges ünnep

A Német Egység Napja alkalmából hagyományos ünnepség helyett idén először szervezett a történelem munkaközösség egy több évfolyamot érintő vetélkedőt.

Elsőként a 7-11. osztályos tanulók, a 12. osztályosok támogatásával az iskola épületének folyosóin egy plakátkiállítás segítségével tájékozódtak. Ezt követően a "Kahoot"-platformon keresztül sor került egy kvízre, amelyben a tanulók osztályonként vettek részt. A „Német Egység Napjával” kapcsolatos további információt videón keresztül kaptak, és az esemény természetesen előzőleg a történelemórákon is téma volt.

A kvíz összesen 18, a tanárok által megfogalmazott kérdésből állt, és szándékosan beépített buktatókat tartalmazott helytelen állítások formájában. Íme két példa:

Kvíz – Hogyan próbálkoztak a keletnémetek elhagyni az országot? Igaz vagy hamis – Egyesülés: 1990. október 3-tól már csak egy Németország létezett.

A válaszokat rövid időn belül kellett feltölteni, és az eredmény minden esetben azonnal látható volt. A feladatok megoldása mind gyorsaságot, mind alapos megfontolást igényelt. Minden résztvevő osztály tanulói lelkesen versenyeztek – végül a 11.a osztály szerezte a legtöbb pontot, de a többi osztály eredményei is dícséretre méltóak.

"Fődíjként" a győztes osztály tanulói a SchulCafé-ban beváltható utalványokat kaptak.

Összességében a Német Egység Napjáról való interaktív megemlékezés mindenképpen sikeresnek mondható, mivel a tanulók játékos formában mélyíthették el a német történelem e jelentős eseményével kapcsolatos ismereteiket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 09:10, szerda | Helyi

Munka a kánikulában: mikor lehet letenni a bírói talárt?

A sorozatunkat ott folytatjuk, ahol a legtöbben nem szeretnek lenni, főleg nem a büntetőügyszak tárgyalásain: ez a bíróság.

2024. Július 17. 08:16, szerda | Helyi

Nyaralás „ON” a Vaskakasnál is

Bezárta 2023/24-es évadját a Vaskakas Bábszínház: olvasható a Facebook-bejegyzésükben. Kocsis Rozi igazgató elsőként a 17. Győrkőcfesztivált értékelte, ahol több, mint 11.000 karszalagot osztottak ki.

2024. Július 17. 07:12, szerda | Helyi

Tucatnyi posta helyett lett postapont idén Győr-Moson-Sopronban

Posta nem vész el, \"csak\" átalakul: nem mindegy azonban az sem, miként.

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.