Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Március 07. 10:00, szombat | Külföld
Forrás: mti

A németek többsége nem aggódik a koronavírus-járvány miatt

A németek többsége nem aggódik a koronavírus-járvány miatt

A németek több mint háromnegyede nem aggódik a koronavírus-járvány miatt, és bő kétharmaduk megfelelőnek tartja a védekezést - mutatta ki egy pénteken ismertetett felmérés.

Ugyancsak pénteki adatok szerint a fertőzöttek száma meghaladta az 600-at.

A Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) pénteken nap közben készített összesítése szerint 639 embernél mutatták ki az új koronavírust. Péntek reggel még 534, egy nappal korábban 400, egy héttel korábban 63 fertőzöttet tartottak számon.

A 16 tartomány közül 15-ben van legalább egy fertőzött, a kivétel Szász-Anhalt. A legtöbb fertőzést - 329 esetet - Észak-Rajna-Vesztfáliában mutatták ki. Jelentősebb számban még Bajorországban (117) és Baden-Württembergben (96) találtak fertőzöttetek, az összes többi érintett tartományban 20-nál kevesebb igazolt fertőzést regisztráltak.

A ZDF országos közszolgálati televízió adatai szerint a német lakosság 78 százaléka nem tart attól, hogy megfertőződik. Egy hónappal korábban 90 százalék volt ez az arány.

A televízió megbízásából készített közvélemény-kutatás szerint a németek 69 százaléka megfelelőnek tartja a járványügyi védekezést. Februárban 80 százalék vélekedett így.

Hasonló adatokat mutatott ki a másik országos köztelevízió, az ARD megbízásából készített, csütörtökön ismertetett felmérés, amely szerint a németek 76 százaléka kevéssé tart attól, hogy megfertőződik, vagy közeli hozzátartozói megfertőződnek. Februárban 89 százalék volt ez az arány.

Az ARD adatai szerint a németek 66 százaléka érzi úgy, hogy a hatóságok ellenőrzés alatt tartják a járványt. Ez 16 százalékpontos visszaesés az egy hónappal korábbi 82 százalékhoz képest.

Németországban a fertőzöttek száma az előző héten, február 25-én kezdett növekedni, a járvány észak-olaszországi terjedésével párhuzamosan. A Kínában megjelent vírus németországi felbukkanásától, január végétől február 25-ig csupán 16 fertőzöttet találtak, már valamennyit gyógyultnak nyilvánítottak.

Az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) decemberben jelent meg a közép-kínai Vuhanban. Az ismert fertőzöttek száma világszerte megközelítette a 98 ezret, a halálos áldozatok száma 3300 felett van. A járvány 87 országot ért el, leginkább Európában, Dél-Koreában és Iránban terjed.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.