Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Január 11. 15:11, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A Nemzeti Közművek megvette az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt.-t

A Nemzeti Közművek megvette az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt.-t

A NKM Nemzeti Közművek Zrt. megvásárolta az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt.-t, az eladó a korábbi GDF-Suez, az ENGIE International Holding B.V. - közölte a Nemzeti Közművek csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a tranzakcióval az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt. részvénycsomagjának 100 százaléka került a Nemzeti Közművek tulajdonába, beleértve a társaság eszközeit és tudásbázisát, valamint a 23 125 kilométer hosszú földgázelosztó hálózatát.

Ezzel a Nemzeti Közművek teljes hálózati infrastruktúrája a földgázt és a villamos energiát is beleértve már meghaladja a 60 000 kilométert.

A mintegy 500 munkavállalót foglalkoztató társaság Magyarország észak-nyugati és dél-keleti részén 6 megyében (Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés) több mint 775 ezer lakossági- és versenypiaci ügyfél földgázelosztását biztosítja.

A Nemzeti Közművek saját rendelkezésére álló forrásaiból finanszírozta a tranzakciót tulajdonosi forrásbevonás nélkül.

Kóbor György, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben kiemelte, a tranzakcióval az ország déli részén valósult meg először teljes egészében az, hogy a földgáz- és áramszolgáltatást, ideértve a biztonságos és folyamatos ellátáshoz szükséges földgáz- és áramhálózatot a Nemzeti Közművek biztosítja az ügyfelek számára.

Hangsúlyozta, az ügyfeleknek a tulajdonosváltás kapcsán semmilyen teendőjük nincs.

Címkék: gáz, szolgáltató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.