Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2016. Március 04. 09:41, péntek | Helyi
Forrás: A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság , Fotó: Tobak Ferenc,

A Nemzetközi Polgári Védelmi Napra emlékezett a katasztrófavédelem

A Nemzetközi Polgári Védelmi Napra emlékezett a katasztrófavédelem

Koszorúzással egybekötött ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg a Nemzetközi Polgári Védelmi Napról és a polgári védelem hazai eredményeiről a katasztrófavédelem, valamint a polgári védelem országos vezetői.

Az ünnep alkalmából a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója elismeréseket adott át.

Az ünnepi állománygyűlés a Himnusz hangjaival vette kezdetét. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetését dr. Tollár Tibor főigazgató mellett dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, főigazgató-helyettes, Tóth Ibolya tűzoltó ezredes, gazdasági főigazgató-helyettes, valamint dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő, továbbá a vezetői állomány további tagjai képviselték.

Ünnepi köszöntőjében a meghívott vendégek és az állomány jelenlévő tagjai előtt dr. Tóth Ferenc a polgári védelem jelentőségéről, azon belül a civil szervezetek, valamint az önkéntesség fontosságáról beszélt. A HUNOR mentőszervezetről szólva megemlítette, hogy az ország professzionális mentőcsapata most éppen Londonban vesz részt egy nagyszabású nemzetközi gyakorlaton.

„A katasztrófavédelem területén régóta tudjuk, hogy kiemelten kell foglalkozni a civil szervezetekkel, és az elmúlt öt évben nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy bevonjuk a civil és önkéntes szervezeteket a katasztrófavédelem tevékenységébe. Az önkéntesség az állampolgár legjobb lehetősége arra, hogy saját indíttatásának megfelelően részese lehessen az életét, környezetét, értékeit veszélyeztető hatások elleni közös munkának” szögezte le az országos polgári védelmi főfelügyelő. Az országos mentőszervezetek – a hivatásosokból álló HUNOR, valamint az önkéntesekből szerveződött HUSZÁR – mellett az ország területén csaknem ezer megyei, járási és települési mentőcsoport alakult mostanra. Az önkéntes mentőszervezetekben dolgozni kész emberek száma mára meghaladta a 14 ezret – mondta Tóth Ferenc dandártábornok.

Dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a katasztrófavédelem munkájának segítése, támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Polgári Védelem Napja alkalmából főigazgatói ajándéktárgyat adományozott megyénkből Dekovics Balázsnak, a Raab Járási Mentőszervezet mentőcsoport parancsnokának és Élő Józsefnek, Bősárkány, Maglóca és Tárnokréti települések közbiztonsági referensének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.

2024. Május 09. 08:11, csütörtök | Helyi

Kevesebb lett az elhúzódó peres ügy

Országosan csaknem megfeleződött a két éven túli peres ügyek száma 2023-ban.

2024. Május 09. 07:14, csütörtök | Helyi

A Győri Balett táncosát választották a legjobb női balettosnak

Szakmai díjakat adtak át a tánc világnapja alkalmából.

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.