Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. November 28. 07:32, hétfő | Belföld
Forrás: STOP/MTI

A nő, aki fél évszázadon át uralta a világot

A nő, aki fél évszázadon át uralta a világot

Gyönyörű kiállítású fotóalbum jelent meg Barbra Streisandról; az eredetileg két éve.

Londonban kiadott kötet magyar változata számos ritka és korábban nem publikált felvételen keresztül mutatja be minden idők egyik legsikeresebb amerikai színész- és énekesnője pályafutását.

A ShowTime Budapest által kiadott albumban Nick Yapp válogatott a Barbra Streisandot ábrázoló legszebb fényképekből és írt ezek alapján rövid, a sztár talán legfontosabb pillanataihoz kapcsolódó ismertetőket.

Barbra Streisand a hatvanas évek elején robbant be a köztudatba. A lemezstúdióban, a színpadon, a filmvásznon és rendezőként végzett munkájával valamennyi komoly szakmai elismerést elnyerte. Ahogy a kiadó fogalmaz, mintegy fél évszázadon át uralta a világot, a világ pedig imádta őt.

Az album nyomon követi a most 69 éves Streisand pályáját. Szerepelnek képek és hozzá kapcsolódó szövegek első Broadway-szerepeiből, azonnal sikeres, 1963-ban megjelent debütalbumának időszakából és persze filmpályafutása valamennyi fontosabb alakításából a Funny Girltől (ezért 1969-ben rögtön megkapta a legjobb női alakítás Oscarját) a Hello, Dolly!-n, a Mi van, doki?-n, a Csillag születiken és az Ilyenek voltunkon keresztül a Funny Ladyig. Természetesen mozgalmas szerelmi élete (Elliott Gould, Ryan O'Neil, Kris Kristofferson, Andre Agassi, Pierre Trudeau) is része az albumnak, akárcsak a politika, amely - gondoljunk Bill Clinton exelnökre - olykor össze is kapcsolódott életében a szerelemmel.

A kétszeres Oscar-díjas színésznő (megkapta a francia Becsületrendet is) énekesként eddig nyolc Grammy-díjat gyűjtött be és összesen 50 arany, 30 platina és 13 multi-platina albummal büszkélkedhet.

Az amerikai szerző, Nick Yapp eddig harmincöt könyvet írt különbözőbb témákban a költészettől a jogig. Sok éven át tanított, mielőtt íróként és rádiós szerkesztőként kezdett dolgozni. Több mint ötven tévéműsor és több mint száz rádióműsor forgatókönyvét jegyzi, emellett számos novellát és úti beszámolót írt a New York Timesnak.

Barbra Streisand What Matters Most című legújabb lemeze idén augusztusban jelent meg.

Címkék: Barbra Streisand

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során