Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. November 01. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: rlm

A nők az ablaktisztítást, a férfiak a szemét levitelét utálják - Takarítási szokások!

A nők az ablaktisztítást, a férfiak a szemét levitelét utálják - Takarítási szokások!

Takarítási szokásainkat és a hozzá fűződő érzelmeinket vizsgálta egy új kutatás

Legújabb kutatásában különböző takarítási szokásainkat és a házimunkához fűződő érzelmeinket vizsgálta az ország legnagyobb online takarítószolgálata, a Rendi.hu. Mit utál takarítani a nő és mit a férfi? Milyen házimunkára veszi rá magát a legkönnyeben a két nem? A több mint ezer kitöltő arról is őszintén nyilatkozott, hogy mi volt a leghosszabb takarítás nélkül töltött idő az életében.

A takarítás kötelező rosszként él az emberek fejében, amit egyszerűen csak muszáj megtenni. Rohanó világunkban pedig egyre nehezebben vesszük rá magunkat ezeknek a köröknek a lefutására. A kuka ürítése például örök mumusként él a köztudatban, de szagosan kellemetlen következményei miatt tudjuk, a tevékenység kikerülhetetlen. Arra a kérdésre, hogy mi az a takarítási tevékenység, amit a leginkább igényelnek és amire a leginkább hajlandók rávenni magukat, a férfiak (62%) és a nők (60%) egyaránt a szemét kivitelét jelölték meg. És hogy mit utálunk csinálni? Erre a kérdésre a felmérésben részt vevő férfiak 68%-a szintén a szemét kivitelét jelölte meg. A nőknél a dobogós helyen az ablaktisztítás (44%), a vasalás (40%) és a portörlés (32%) végzett.

A kérdőív azt is vizsgálta, hogy ha takarításról van szó, akkor mi az a tevékenység, amit az emberek a legszívesebben elvégeznek. Időigényessége ellenére a nők 58%-a állította, hogy nem bánja, ha neki kell állnia kitakarítani a kádat és/vagy zuhanyfülkét, a férfiak viszont szívesen elmosogatnak (55%) vagy kiporszívóznak (43%).

A felmérés arra is kereste a választ, hogy a párjával egy háztartásban élők mennyire elégedettek élettársuk takarítási szokásaival. A férfiak 50%-a pozitívan vélekedett párja igényességéről és szorgalmáról, és minden negyedik az is beismerte, hogy szerinte párja jobban takarít, mint ő – azonban ezt a nők mindössze 8%-a gondolja így.

Árulkodó eredmény, hogy a nők több mint fele (58%) viszont nincs megelégedve párja házimunkájával. Az is lehet, hogy nincs türelmük kivárni, amíg a férfiak elkezdik a takarítást, ugyanis abból a kérdésből, hogy mi a leghosszabb idő, amit takarítás nélkül töltöttek, az is kiderült, hogy a nők 40%-a pár napnál tovább nem bírja, a férfiak 24%-a viszont akár több mint egy hónapig is képes halogatni ezeket a teendőket.

Címkék: felmérés, takarítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.