Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Július 16. 11:27, csütörtök | Helyi
Forrás: infoGyőr

A nyaralás kellemetlenségei

A nyaralás kellemetlenségei

A nyári hónapok különösen veszélyesek a gombás fertőzések szempontjából: az idő meleg és lehet párás is, sokat izzadunk, ráadásul többet járunk strandra, uszodába is, így a fertőzésveszély magas. A nyáron "beszerzett" körömgomba viszont kezelés nélkül a következő nyaralást is meghiúsíthatja.

Bőr-, és körömgombásodás
A nyári hőség, a párás levegő, a zárt cipőben uralkodó meleg és nedves klíma ideális feltételeket teremt a körömgomba kialakulásának, illetve továbbterjedésének. Nyáron ráadásul gyakoribb lehet a fertőzés - ehhez az is hozzájárul, hogy gyakrabban járunk strandra, uszodába, ahol szintén igen könnyen össze lehet szedni a gombás fertőzéseket. Mint minden betegséget, ezt is könnyebb megelőzni, mint kezelni - bár ma már nagyon hatékony és egyszerűen használható szereket lehet kapni a gyógyszertárban.

Strandfertőzések
A nők többségének a tomboló nyári melegről, a strandolásról, a nyaralásról nemcsak a felhőtlen pihenés és szórakozás jut eszébe, hanem egyúttal annak a nagyon gyakran jelentkező, kellemetlen "mellékhatása" is, a strandfertőzés, amelynek köszönhetően nyáron kiugróan megemelkedik a nőgyógyászati rendeléseken a különféle hüvelyi panaszokkal jelentkező hölgyek száma. Ennek megelőzésére, elkerülésére azonban tudatosan lehet készülni.
A hüvelyi fertőzéseket előidéző kórokozók lehetnek gombák, baktériumok, különböző élősködők vagy vírusok. Ezek típusaiktól függően számos különböző tünetet eredményezhetnek. Ilyenek a viszketés, égő, csípő vagy szúró érzés, amely mellé különböző hüvelyváladékozás is társulhat. Amikor már ezek jelentkeznek feltétlenül szükséges a szakszerű orvosi vizsgálat, azaz mindenképp ajánlott szakorvoshoz fordulni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.