Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

Egyházi Zsoltot kollégái terjesztették fel a Nyomda- és Papíripari Szövetség Hess András díjára. Évről évre azok a kiemelkedő munkát végző szakemberek kapják meg ezt a díjat, akik tevékenységükkel hozzájárulnak a hazai nyomdaipar eredményeihez, az iparági innovációkhoz.

– A megtisztelő elismerést tavasszal elhunyt nyomdász édesapámnak, Egyházi Péter emlékének ajánlom, aki több évtizedes munkájával öregbítette a magyar nyomdászat jó hírnevét. Szaktudásával és emberségével pedig példát adott az utána következő nyomdász generációknak – mondta el a Győri Hírek olvasóinak Egyházi Zsolt.

A több mint harminc éves múltra visszatekintő Nyomda- és Papíripari Szövetség a nyomdaipari cégek legmeghatározóbb szakmai szervezete. A szövetség által alapított díj névadója Hess András, aki Budán állította fel Magyarország legelső nyomdáját, majd 1437-ben kinyomtatta a Budai Krónikát, ezzel elindítva a magyar nyomdászat történetét.

Címkék: díj, győr, nyomdaipar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:12, vasárnap | Helyi

Diákként dolgozni, diákként adózni

A nyári munkát vállaló diákok bejelentésére, adózására – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra.

2024. Június 23. 08:14, vasárnap | Helyi

Összefogásból épült sportpálya a Kazinczyban

Rá sem lehet ismerni a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium udvarára.

2024. Június 23. 07:16, vasárnap | Helyi

Az Audi Hungaria 160.000 négyzetméterrel bővíti napelemparkját

Berényi Gábor, a Smart Solar Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, valamint Michael Breme, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke aláírta azt a megállapodást,

2024. Június 22. 09:13, szombat | Helyi

Nyári diákmunka kétszázezer bruttóért

Érdemes sietni, júliustól indul a központi diákmunka program, sok településen már csak a héten lehet jelentkezni. Napi hat óráért havi 200 ezer bruttót kereshetnek.