Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Február 12. 13:13, kedd | Helyi
Forrás: MTI

A Nyugat-Dunántúlon szerda éjfélig még sok hó hullhat

A Nyugat-Dunántúlon szerda éjfélig még sok hó hullhat

A Nyugat-Dunántúlon szerda éjfélig nagy mennyiségű hó hullhat - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez kedden eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében.

Győr-Moson-Sopron megyében eddig nyolc centiméternyi hó esett, de a következő 24 órában ennek háromszorosa várható - tájékoztatta a katasztrófavédelem megyei szóvivője kedden az MTI-.

Dobos Viktória közölte, hogy délelőtt tíz óráig két járművet kellett kimenteniük a hóból: egy árokba csúszott hótolót és egy dialízises beteget szállító autót.
Hozzátette: a megye öt határátkelőjén életbe léptetett, a 7,5 tonnánál nehezebb járműve közlekedését korlátozó intézkedés miatt - amely nem érinti a más megyékből érkező tranzitforgalmat - a határokon nem alakult ki torlódás.

Nagyobb mennyiségű hó főként Vas és Zala megyében, Veszprém megye nyugati részén, Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén 25-50 centiméter között valószínű.
A Dunántúl középső részén a lehullott hó mennyisége 15-20 centiméter között alakulhat - írta a meteorológiai szolgálat, megjegyezve, hogy ezen belül kelet felé gyorsan csökkenő mennyiség becsülhető.
Kedden és az éjszakai órákban helyenként - főként a középső országrészben és az Északi-középhegység térségében - átmeneti jelleggel ónos, fagyott eső is hullhat.
Kiemelték továbbá, hogy az éjszakai óráktól helyenként viharos, 45-65 kilométer/órás széllökések is lehetnek, amelyek a Dunántúl nyugati felén-harmadán hófúvást okoznak. Erős hófúvásra is számítani lehet magas hótorlaszokkal. A lehulló hó és a szélerősség függvényében szerdán a piros fokozatú hófúvásriasztás is érvénybe léphet a Nyugat-Dunántúl egy részén.
A meteorológiai szolgálat közlése szerint "mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, emiatt az előrejelzésekben becsült csapadék (mennyisége, halmazállapota, területi kiterjedése) és a valóság között lényeges eltérés lehet".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.