Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Június 06. 14:17, kedd | Életmód
Forrás: fem.com

A repüléstől való félelem legyőzhető

A repüléstől való félelem legyőzhető

Júniusban a legtöbben már a nyaralást tervezgetik, sokan hónapokkal ezelőtt kiválasztották az uticélt, hogy melyik országban fogják eltölteni a jól megérdemelt szabadságukat.

De mi van akkor, ha egy életre szóló élményről kell lemondanunk a repüléstől való félelmeink miatt?

A fem.com szerkesztői Wenke du Pin pszichológussal beszélgettek arról, hogy ez a fajta félelem legyőzhető.

A repüléstől sokan félnek, időbe telik, amíg ezt a szorongást legyőzi valaki. Szemináriumok, terápiák segítségével kezelhető a probléma.

Mégis, honnan jön ez a félelem?

A pszichológus szerint erre a kérdésre nem lehet válaszolni. Minden ember más és más, így van ez a félelmek terén is. Előfordulhat, hogy korábban megélt rossz tapasztalat miatt alakul ki a szorongás, azonban a félelemtől azok szenvednek leggyakrabban, akik pesszimisták, hajlamosak negatívan látni a világot. Olykor a gyakran elszenvedett magánéleti vagy munkahelyi stressz is alapul szolgálhat ahhoz, hogy fogékonyabb legyen az egyén a szorongásra.

Szerencsére ezen lehet segíteni

Az első és legfontosabb dolog, hogy az ember fogadja el a félelmet és nézzen szembe vele! A kezelés során meg kell találni a szorongás tárgyát. Felismerni, hogy a veszély nem valódi.
A szeminárium segíthet, de nem helyettesíti a személyre szabott terápiát. A kezelésen különböző gyakorlatokat tanít az orvos a páciensnek, amelyeket a repülés előtt, az alatt és utána is tud végezni.

A kezelés eredményessége nagyban függ a személyes motivációtól, attól, hogy milyen gyorsan találják meg a félelem valódi okát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.