Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Szeptember 06. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A repülőgépen dolgozóknak nagyobb a kockázatuk a bőrrákra

A repülőgépen dolgozóknak nagyobb a kockázatuk a bőrrákra

A pilótáknak és a légiutas kísérőknek kétszer nagyobb a kockázatuk a bőrrák egyik legveszélyesebb fajtájának, a melanomának a kialakulására összehasonlítva a normál lakossággal - állapította meg egy átfogó elemzés, amelynek eredményeiről a Fox News számol be.

Ez a megemelkedett kockázat a nagyobb szintű UV sugárzásnak tudható be, 9000 méteren ugyanis - amely magasságban a legtöbb repülő közlekedik - az ultraibolya káros sugárzása kétszer akkora mint a földön. Ezt még növelik is a sűrű felhők és a hótakaró.

Az átfogó elemzés keretében 19 korábbi, 1990-2013 között készült tanulmány eredményeit vették szemügyre, amelyek összesen 266 ezer résztvevő személy adatait tartalmazták.

Az elemzés során azt találták, hogy a pilóták és a légiutas kísérők körében kétszer gyakrabban fordult elő a melanoma, mint az átlaglakosságnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.