Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2016. Április 24. 19:22, vasárnap | Életmód
Forrás: Hitelt, de okosan blog

A saját házhoz jutás 11 kőbe vésett pontja

A saját házhoz jutás 11 kőbe vésett pontja

Érdekes cikkre bukkantunk - Sorozatunkban pontról pontra vesszük azokat a bűvös mesterfogásokat, melyekkel sokkal könnyebben és egyszerűbben juthatsz a saját házadhoz.

Kamatterhek,
Megtakarítási és
Hitelkonstrukciók...
Melyik a nekem való? Hogyan hozhatom a legjobb döntéseket?
Egyáltalán milyen lépéseket kell megtennem a hitelfelvétel előtt?...

Az előző bejegyzésben részletesen tárgyaltuk a KIADÁS-BEVÉTELI lista fontosságát! Remélem, sikerült nekiállnod és már Te is élvezed ennek a hasznát!

Ha igen, akkor már feketén-fehéren tisztában vagy azzal, hogy mi marad a hónap végén.. Miből lehet lefaragni, átcsoportosítani, újabb összegeket megtakarítani.

Mert még mindig ott tartunk, hogy ’KELL EGY HÁZ!’ :)

Következzen a célmegvalósítás második lépése:

Határozd meg a megtakarítási összeget!

Igen, jól olvastad. Még most sem a hitel törlesztő-részletéről beszélek. Miért? Ennek több oka is van. Figyelj és számolj velem:

Akik már végigcsinálták a Kiadás-Bevételi listát minimum 3 hónapon keresztül, azoknál az eredmény átlagosan a következő: körülbelül havonta 70.000 Ft megtakarítást érhetnek el.
A további elképzelés akkor a következő: „Havi 70.000 Ft törlesztő-részletet tudunk bevállalni?!” – Elvileg és rövidtávon azt mondhatnám, hogy igen, de most a hosszú távú gondolkodás, a biztonság a mérvadó. Így azt kell mondanom, hogy nem ez lesz az az összeg, ami a hitel törlesztő-részletére fordítható!

Egy kis kitérő:

Mindez az eszmefuttatás talán érthető és igazolható. Felvetődik azonban két jogos kérdés ezzel kapcsolatban:

Mi történik azokkal, akik például egy bankban kezdenek érdeklődni és soha nem is hallottak a Kiadás-Bevételi lista fontosságáról? Ők valóban bevállalják a havi 70.000 Ft-os törlesztő-részletet és a szerint választanak hitelösszeget is? A válasz egyértelmű! Sajnos!

Miért szomorú hír ez nemcsak nekünk, tanácsadóknak, hanem az adósoknak is?

FONTOS! JEGYEZD MEG!

Egy komoly pénzügyi tanácsadó mindig hosszú távon számol! Felméri, átvizsgálja, csoportosítja a kiadási forrásokat, hogy SZÁMODRA, mint eladósodni készülő állampolgárnak ez a lehető legkevesebb teherrel járjon! Mindezt a saját és családod biztonsága és védelme érdekében.

Hogyan bizonyítják ezt a számok? Semmi bonyolult matek, csak egy gyors fejszámolás:

Vegyünk egy egyszerű példát – az átlagos hitelösszeg: 10.000.000 Ft

HITEL esetén a visszafizetendő összeg alakulása: ...

Ha szerinted is hiánypótló az írás, akkor olvasd tovább az eredeti változatot itt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.