Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Július 10. 07:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

A Salamancával és a Valenciával is egy csoportban a győri és a soproni kosarasok

A Salamancával és a Valenciával is egy csoportban a győri és a soproni kosarasok

A FIBA elkészítette a női Euroliga 2011-12-es szezonjának sorsolását, amelyből kiderült...

A FIBA elkészítette a női Euroliga 2011-12-es szezonjának sorsolását, amelyből kiderült, hogy az Uniqa Euroleasing Sopron többek között Vajda Annát is a soraiban tudó Euroliga-címvédő spanyol Salamancával, míg a Pécs helyett beugró újonc SEAT-SZESE Győr Honti Kata együttesével, a Valenciával került egy csoportba.

Az európai szövetség honlapja szerint Székely Norbert tanítványai a B jelű csoportban a spanyol címvédő Salamanca (Vajda Anna csapata) mellett találkoznak még Rátgéber László korábbi együttesével, a legutóbbi alapszakaszt megnyerő török Fenerbahcéval is.

„A három csoportot tekintve a legkiegyenlítettebb a mienk. A Fenerbahce és a Salamanca kiemelkedik, míg a többi együttes nagy harcot fog vívni a csoport harmadik helyéért" - nyilatkozott a klub honlapján Székely.

Az újonc SEAT-SZESE Győr együttese az A jelű nyolcasba kapott besorolást a müncheni sorsoláson, itt a legutóbbi négyes döntőben is szereplő spanyol Valencia (Honti Kata) és orosz Jekatyerinburg számít a két favoritnak.

„Nagyon kemény csoportba kerültünk, azt hiszem, tudunk profitálni ezekből a mérkőzésekből. Várhatóan világklasszisok sora érkezik Győrbe ellenfélként" - értékelt röviden Fűzy András, a győriek társadalmi elnöke az egyesület internetes oldalán.

Újhelyi Petra klubja, a lengyel Wisla Can-Pack a C-csoportban szerepel többek között az olasz Taranto és a legutóbbi döntőt elveszítő Szpartak Moszkva társaságában.

A csoportküzdelmek október 12-én kezdődnek, az utolsó játéknapra február 1-jén kerül sor.

Az Euroliga lebonyolítási rendszere az új szezonra némileg megváltozik, mivel nem jött össze a 24 induló. Így a korábbiakkal ellentétben háromcsapatos lesz az alapszakasz (két nyolcas és egy hetes csoport), és az eddigi évekkel ellentétben nem négyes, hanem nyolcas döntőt rendeznek majd, amire március 28. és április 1. között kerül sor.

A csoportokból az első öt jut tovább, a rendezési jogot elnyerő automatikusan résztvevője a döntőnek, míg a többiek az erősorrend alapján nyolcaddöntőt játszanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.