Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2016. Július 17. 22:48, vasárnap | Helyi

A San Antonio Ifjúsági Zenekar turnéjának győri koncertje

A San Antonio Ifjúsági Zenekar turnéjának győri koncertje

IDEI KONCERTTURNÉJÁNAK KERETÉBEN 2016. JÚLIUS 18-ÁN, 19.30 ÓRAKOR A GYŐRI RICHTER TEREMBEN LÉP FEL A SAN ANTONIO IFJÚSÁGI ZENEKAR (YOSA).

A zenekar 11. koncertkörútján Dél-Texas legtehetségesebb fiatal zenészei lépnek a közönség elé. A hivatásos zenekaroknak is díszére váló repertoár és a nemzetközi hírű szólistákkal és zeneszerzőkkel való rendszeres együttműködés kivívta a szakma elismerését valamint a Merész Zenei Program ASCAP Díjat (ASCAP-Zeneszerzők, Szerzők és Kiadók Amerikai Szövetsége). A YOSA nyolc zenekarral, két nyári táborral és hátrányos helyzetű gyermekek iskolai tehetségkutatásával (YOSA MÁS) áll évente több mint 1500 diák szolgálatában. Zenei igazgatójuk, Troy Peters számos amerikai zenekart dirigált meghívott vendégként, többek között az Oregoni, a San Antonioi és a Vermonti Szimfonikus Zenekarokat. Jennifer Berg, az Ewazen, Down a River of Time (Az idő folyóján) oboaszólistája a YOSA egykori tagja, jelenleg pedig a Közép - Texasi Szimfonikus Zenekar első oboistája és a San Antonioi Szimfonikus Zenekar angolkürtöse. A győri Rotary Rába Clubbal létrejött összefogásnak köszönhetően a győri koncertjegyekből befolyt bevétel javát itthon is jótékony célra ajánlja fel a zenekar.

Az együttműködésnek köszönhetően kiegészülhet az a helyi felajánlásokból és önkormányzati pénzből megindult projekt, mely a Dunaszegi Általános Iskola játszóterének megújítását tűzte ki célul.

Műsor:

Liszt F.: II. Magyar rapszódia

E. Ewazen: Down a River of Time (Az idő folyóján)

a. dvoŘák: VIII. (G-dúr) szimfónia op. 88

Vezényel: Troy Peters

Közreműködik: Jennifer Berg - oboa

Jegyvásárlás:

Richter terem jegypénztárában

Győrplusz médiapavilonban

Jegyár: 2.500 FT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 09:14, csütörtök | Helyi

Vastapssal búcsúztatták a hívek Benkovich Ferenc atyát

Nem elköszönni, hanem megköszönni – ezzel a lelkülettel gyűlt össze a hatalmas tömeg a győri Szentlélek templomban, hogy utolsó miséjén hálát adjanak a plébánosért, akit kényszernyugdíjazott a püspöke.

2024. Augusztus 01. 08:10, csütörtök | Helyi

Felpöröghet az albérletpiac Győrben is

Az egyetemi ponthatárok kihirdetésével magasabb fordulatszámra kapcsolhat az albérletpiac.

2024. Augusztus 01. 07:13, csütörtök | Helyi

Nagyon megbüntette a hatóság a hulladékégetőt

A legutóbbi tűz miatt tett bejelentést a városrész önkormányzati képviselője a kormányhivatalnál, a hatóság döntését pedig nyilvánosságra hozta.

2024. Július 31. 09:15, szerda | Helyi

Elhunyt Dunaszentpál polgármestere

Váratlan és fiatalon elhunyt Csontos Attila dunaszentpáli polgármester.