Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Március 28. 12:00, hétfő | PR
Forrás: (x)

A sikeres kulcsa – avagy a karrierépítés sarokkövei

A sikeres kulcsa – avagy a karrierépítés sarokkövei

A megélhetés mindenkinek sokat jelent, ezért rengetegen adják karrierépítésre a fejüket. Egyesek megpróbálnak az állami szféra ranglétráján feljebb mászni, míg mások saját üzletet indítanak.

Teljesen lényegtelen, milyen módon próbáljuk kiteljesíteni önmagunkat, hiszen van pár olyan alapelv, ami mindenkire érvényes. Nézzük hát, mire is van szükségünk a sikerhez?

Kockázatvállalási készség

Az életben minden kockázattal jár. Aki nem meri feszegetni a saját határait, az már azelőtt veszít, hogy belépett volna a játékba. Talán egyes feladatokat soknak érezhetünk, de ha meg sem próbáljuk, sosem tudhatjuk, hogy képesek lettünk-e volna rá. Azok, akik a megszokott dolgokhoz ragaszkodnak, sosem törnek előrébb. Az ismeretlen a legfélelmetesebb dolog az ember számára, viszont aki sikeres szeretne lenni, annak bele kell vetnie magát hezitálás nélkül.

Mérlegelés

Bár a kockázatok vállalása kifejezetten fontos, de mégis érdemes mindezt észszerű határokon belül kiviteleznünk. Nem éri meg minden ostobaságba belemennünk. Meg kell tanulnunk nemet mondani a túlságosan rizikós dolgokra, másképp pályafutásunk igencsak lejtős lesz.

Folyamatos tanulás

A legjobbak számára is elengedhetetlen az önfejlesztés. Sosem elégedhetünk meg munkavégzésünkkel vagy szakmai tapasztalatainkkal. Ha előrébb akarunk jutni, akkor mindig gyarapítani kell ismereteinket. Nem számít, hogy mennyit tudunk, mindig tanulhatunk újat, ami által még hatékonyabbak lehetünk.

Innovációk kihasználása

A folyamatos tanulás megvalósításához adaptálódnunk kell a körülményeink adta lehetőségekhez. Azonban a különféle technológiai innovációk alkalmazása ebben sokat segíthet. Egy tablet segítségével például bárhol olvashatunk vagy oktatóvideókat nézhetünk – akár még a buszon is. Az ilyen és ehhez hasonló edukációs készülékek pedig szinte bárhol beszerezhetőek, olykor fillérekért. Például az Alza weboldalán számtalan változatot megtalálhatunk a tabletekből és ebook-olvasókból egyaránt.

Pihenés

A nagy teljesítmény kellő pihenést igényel. Sosem szabad sajnálnunk az időt erre. Másképp munkateljesítményünk folyamatosan romlani fog, így karrierünk csak egyre inkább tönkretesszük annak felvirágoztatása helyett. A rendszeres alvás és a relaxációs tevékenységek kiemelt fontossággal bírnak tehát karrierépítésünk alatt.

Címkék: alza, karrier

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.