Városlista
2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2021. Szeptember 09. 17:20, csütörtök | PR
Forrás: (x)

A sportfogadások világa – hogyan fogadj, hogy nyerj?

A sportfogadások világa – hogyan fogadj, hogy nyerj?

Sportmérkőzésekre fogadni nem egy újkeletű dolog, régóta kedvelt szórakozásuk az embereknek.

Mára már egészen komoly kereteket kapott a sportfogadás a szerencsejátékon belül: szinte bármilyen sportágnál lehet fogadni, más kérdés, hogy érdemes-e. Sokakat csábít a könnyű pénz lehetősége – ha eltalálom, pénzt nyerek –, de azért a dolog nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre kinéz. Hogyan érdemes fogadni, hogy nyereség is legyen?

Nem csak a győztest kell megtippelni

Laikusként a sportfogadás, online fogadás egyszerűnek tűnhet: tippeld meg, ki lesz a győztes. A valóság azonban nem csak ennyi, jobban mondva, lehet cifrázni a dolgot, ha nagyobb nyereményre áhítozol. Meg lehet tippelni a pontos eredményt, fociban például a gólok számát, lehet döntetlenre tippelni stb.

A győztes megtippelése olykor kifejezetten könnyűnek tűnhet – és éppen ezért, nem is biztos, hogy megéri. A fogadás lényege ugyanis az, hogy nagy nyereményt akkor szakíthatsz, ha olyasmire fogadsz, ami a többség szerint kisebb eséllyel következik be. Csak egy nagyon egyszerű példával: ha a foci vb-n Magyarország és Brazília játszik, mindenki Brazíliát tartja majd esélyesnek, rájuk fogadnak. Ha ez bejön, nem lesz túl nagy nyereményeső, hiszen eleve valószínű volt. Ha viszont te Magyarországra fogadsz, és véletlenül tényleg sikerül megverniük Brazíliát, már sokkal jobb a szorzó, ezért nagyobb a nyeremény is.

És akkor ezzel lehet még tovább menni: megtippeled a gólok számát, a pontos végeredményt stb. Minél több részletet találsz el, annál többet nyersz.

Tippelgetni nem érdemes – játssz logikusan!

Sokan csak tippelgetésnek fogják fel a fogadást, de ha komolyan csinálja az ember, ez annál lényegesen többről szól. Akkor lehet tudatosan és jó nyerési esélyekkel fogadni, ha folyamatosan követed az adott sportág történéseit, így tisztában vagy az erőviszonyokkal, és azzal is, hogy melyik oldal mennyire leterhelt – ezen is múlhat ugyanis egy győzelem!

A nagy, sikeres csapatok/játékosok nem ritkán túlterheltek, míg a kisebb eredményeket elérők egy-egy versenyre koncentrálnak nagyon, mondhatni, akkor vannak erejük teljében. Így fordulhatott elő például, hogy 2016-ban Magyarország 3-3-as döntetlent játszott Portugáliával a foci eb-n, miközben mindenki arra számított, hogy a portugálok csúfos vereséget mérnek ránk. És számtalan ilyen helyzet van, amiket Te is megláthatsz, felismerhetsz, ha követed az adott sportág történéseit, a csapatok, játékosok útját. Na, ilyenkor érdemes a sztárjátékos/csapat ellen fogadni!

Kicsiben mindegy, nagyban észnél kell lenni

Persze ha Te csak kicsiben játszol, azaz alkalmanként felteszel egy könnyen nélkülözhető összeget, hátha szerencséd lesz, nem feltétlenül muszáj ennyire tudatosan játszanod. Ebben az esetben akár azt is megengedheted magadnak, hogy fogadsz néha az esélytelenre, hátha bejön, és kis pénzből csinálsz jóval többet.

Ha azonban komolyan veszed a fogadást, és nagyobb tétben játszol, egyszerűen öngyilkosság is lehet nem figyelni a játékosok, csapatok körüli eseményeket az adott sportágban, hiszen az ilyen információkon, megfigyeléseken is múlhat, hogy mekkorát tudsz kaszálni egy fogadással. A sport ugyanis nem csak papírforma, sokszor a mentális állapot, külső körülmények is befolyásolják a végkimenetelt.

Nem muszáj mindenre fogadni

Végszóként egy jó tanács: nem muszáj mindig, mindenre fogadni. Jobban járhatsz, ha megtartod a pénzedet azokra az esetekre, amikor valamiért úgy érzed, viszonylag jó esély van arra, hogy bejöjjön a tipped. Akár egy belsős infó, akár egy apró körülmény miatt, amit mások talán észre sem vettek.

Ha vérszemet kapsz, és egy-két nagyobb győzelem után mindenre fogadni kezdesz, ugyanolyan gyorsan veszítheted el a pénzedet, ahogy nyerted. Járj lassabban, és fejlessz ki magadnak egy működő stratégiát!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 16:15, szerda | PR

Munkavédelmi összehangolással sok fejfájás megspórolható

Sokféle alvállalkozó több munkása dolgozik egy kivitelezési helyen, sokféle különböző feladattal?Hát, biztonsági kockázatból és egészségügyi kockázatból épp nincs hiány, sőt, a kockázatok megnőnek a feladatok egymásra hatása mi

2021. Szeptember 21. 11:22, kedd | PR

Hogyan telepítsünk LED panelt?

A LED-es integrált panel olyan világítástechnikai eszköz, amely kis felületen képes megfelelő fényerősséget biztosítani.

2021. Szeptember 10. 18:16, péntek | PR

Sosem gondolnád, hogy Vin Disel magyar hangja mennyire sokoldalú

A legtöbb filmben Galambos Péter, a Hungarianvoices szinkronügynökség alapítójának hangján szólal meg Vin Disel, de Galamb emellett egy rendkívül sokoldalú művész.

2021. Szeptember 10. 17:51, péntek | PR

A külső hővédő rolókkal megspórolod a légkondit

A tetőtéri ablakok egyik legkomolyabb kihívása a nagy szögben beérkező napfény, ami miatt a tetőtér rendkívüli mértékben fel tud melegedni.