Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Szeptember 09. 17:20, csütörtök | PR
Forrás: (x)

A sportfogadások világa – hogyan fogadj, hogy nyerj?

A sportfogadások világa – hogyan fogadj, hogy nyerj?

Sportmérkőzésekre fogadni nem egy újkeletű dolog, régóta kedvelt szórakozásuk az embereknek.

Mára már egészen komoly kereteket kapott a sportfogadás a szerencsejátékon belül: szinte bármilyen sportágnál lehet fogadni, más kérdés, hogy érdemes-e. Sokakat csábít a könnyű pénz lehetősége – ha eltalálom, pénzt nyerek –, de azért a dolog nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre kinéz. Hogyan érdemes fogadni, hogy nyereség is legyen?

Nem csak a győztest kell megtippelni

Laikusként a sportfogadás, online fogadás egyszerűnek tűnhet: tippeld meg, ki lesz a győztes. A valóság azonban nem csak ennyi, jobban mondva, lehet cifrázni a dolgot, ha nagyobb nyereményre áhítozol. Meg lehet tippelni a pontos eredményt, fociban például a gólok számát, lehet döntetlenre tippelni stb.

A győztes megtippelése olykor kifejezetten könnyűnek tűnhet – és éppen ezért, nem is biztos, hogy megéri. A fogadás lényege ugyanis az, hogy nagy nyereményt akkor szakíthatsz, ha olyasmire fogadsz, ami a többség szerint kisebb eséllyel következik be. Csak egy nagyon egyszerű példával: ha a foci vb-n Magyarország és Brazília játszik, mindenki Brazíliát tartja majd esélyesnek, rájuk fogadnak. Ha ez bejön, nem lesz túl nagy nyereményeső, hiszen eleve valószínű volt. Ha viszont te Magyarországra fogadsz, és véletlenül tényleg sikerül megverniük Brazíliát, már sokkal jobb a szorzó, ezért nagyobb a nyeremény is.

És akkor ezzel lehet még tovább menni: megtippeled a gólok számát, a pontos végeredményt stb. Minél több részletet találsz el, annál többet nyersz.

Tippelgetni nem érdemes – játssz logikusan!

Sokan csak tippelgetésnek fogják fel a fogadást, de ha komolyan csinálja az ember, ez annál lényegesen többről szól. Akkor lehet tudatosan és jó nyerési esélyekkel fogadni, ha folyamatosan követed az adott sportág történéseit, így tisztában vagy az erőviszonyokkal, és azzal is, hogy melyik oldal mennyire leterhelt – ezen is múlhat ugyanis egy győzelem!

A nagy, sikeres csapatok/játékosok nem ritkán túlterheltek, míg a kisebb eredményeket elérők egy-egy versenyre koncentrálnak nagyon, mondhatni, akkor vannak erejük teljében. Így fordulhatott elő például, hogy 2016-ban Magyarország 3-3-as döntetlent játszott Portugáliával a foci eb-n, miközben mindenki arra számított, hogy a portugálok csúfos vereséget mérnek ránk. És számtalan ilyen helyzet van, amiket Te is megláthatsz, felismerhetsz, ha követed az adott sportág történéseit, a csapatok, játékosok útját. Na, ilyenkor érdemes a sztárjátékos/csapat ellen fogadni!

Kicsiben mindegy, nagyban észnél kell lenni

Persze ha Te csak kicsiben játszol, azaz alkalmanként felteszel egy könnyen nélkülözhető összeget, hátha szerencséd lesz, nem feltétlenül muszáj ennyire tudatosan játszanod. Ebben az esetben akár azt is megengedheted magadnak, hogy fogadsz néha az esélytelenre, hátha bejön, és kis pénzből csinálsz jóval többet.

Ha azonban komolyan veszed a fogadást, és nagyobb tétben játszol, egyszerűen öngyilkosság is lehet nem figyelni a játékosok, csapatok körüli eseményeket az adott sportágban, hiszen az ilyen információkon, megfigyeléseken is múlhat, hogy mekkorát tudsz kaszálni egy fogadással. A sport ugyanis nem csak papírforma, sokszor a mentális állapot, külső körülmények is befolyásolják a végkimenetelt.

Nem muszáj mindenre fogadni

Végszóként egy jó tanács: nem muszáj mindig, mindenre fogadni. Jobban járhatsz, ha megtartod a pénzedet azokra az esetekre, amikor valamiért úgy érzed, viszonylag jó esély van arra, hogy bejöjjön a tipped. Akár egy belsős infó, akár egy apró körülmény miatt, amit mások talán észre sem vettek.

Ha vérszemet kapsz, és egy-két nagyobb győzelem után mindenre fogadni kezdesz, ugyanolyan gyorsan veszítheted el a pénzedet, ahogy nyerted. Járj lassabban, és fejlessz ki magadnak egy működő stratégiát!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.