Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Október 11. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A stresszt és a hátfájdalmat is csökkenti a jóga

A stresszt és a hátfájdalmat is csökkenti a jóga

Egy kis jóga az ebédszünetben, vagy munka után segít, hogyha stresszes környezetben dolgozik. Egy új, angol tanulmány ugyanis rámutatott, hogy a munkahelyen végzett jóga mind a stresszt, mind a hátfájást csökkenti - írja a Fox News.

A kutatásban 74, 25 és 64 év közötti munkavállaló vett részt, akik mind stresszről, mind hátfájásról panaszkodtak. A résztvevőket véletlenszerűen osztották két csoportba aszerint, hogy egyik részük nyolc héten keresztül jógázott, más részük nem végzett semmilyen mozgást.

A jóga-csoport tagjai hetente egyszer vettek részt egy ötven perces órán ebédidő közben vagy pedig munka után. Hetente kétszer húsz percet pedig otthon jógáztak DVD segítségével.

Minden résztvevőnek ki kellett töltenie egy az általános közérzetére, a stresszre és a hátfájásra vonatkozó kérdésekről szóló tesztet. A tanulmány elején 10-en a jóga és 8-an a kontrollcsoportból hátfájásra panaszkodtak. A vizsgálat végére a jóga csoport tagjai közül már csak négyen, míg a kontrollcsoportban lévők közül már tizenhárman számoltak be hátfájásról. Emellett az előbbiek a stressz szint csökkenéséről is beszámoltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.