Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2012. Október 11. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A stresszt és a hátfájdalmat is csökkenti a jóga

A stresszt és a hátfájdalmat is csökkenti a jóga

Egy kis jóga az ebédszünetben, vagy munka után segít, hogyha stresszes környezetben dolgozik. Egy új, angol tanulmány ugyanis rámutatott, hogy a munkahelyen végzett jóga mind a stresszt, mind a hátfájást csökkenti - írja a Fox News.

A kutatásban 74, 25 és 64 év közötti munkavállaló vett részt, akik mind stresszről, mind hátfájásról panaszkodtak. A résztvevőket véletlenszerűen osztották két csoportba aszerint, hogy egyik részük nyolc héten keresztül jógázott, más részük nem végzett semmilyen mozgást.

A jóga-csoport tagjai hetente egyszer vettek részt egy ötven perces órán ebédidő közben vagy pedig munka után. Hetente kétszer húsz percet pedig otthon jógáztak DVD segítségével.

Minden résztvevőnek ki kellett töltenie egy az általános közérzetére, a stresszre és a hátfájásra vonatkozó kérdésekről szóló tesztet. A tanulmány elején 10-en a jóga és 8-an a kontrollcsoportból hátfájásra panaszkodtak. A vizsgálat végére a jóga csoport tagjai közül már csak négyen, míg a kontrollcsoportban lévők közül már tizenhárman számoltak be hátfájásról. Emellett az előbbiek a stressz szint csökkenéséről is beszámoltak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 23. 14:44, péntek | Életmód

Hatvan éve nem ragyogott ilyen fényességgel a Jupiter

A Jupiter Nap körüli keringésének legfényesebb szembenállásába kerül szeptember 26-án. Az óriásbolygó 1963 óta most a legfényesebb, legközelebb tizenkét év múlva lesz hasonló a helyzet.

2022. Szeptember 20. 13:47, kedd | Életmód

Évente 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban

Évente mintegy 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban, csaknem 15 millió tonnával többet, mint amennyit importálnak - írta kedden a Guardian brit napilap.

2022. Szeptember 19. 13:02, hétfő | Életmód

A Kispál és a Borz jövőre a Budapest Parkban lép fel

A Kispál és a Borz a Budapest Parkban tartja egyetlen jövő évi magyarországi koncertjét május 12-én.

2022. Augusztus 31. 13:07, szerda | Életmód

Szarvasbőgés-hallgató túrákat szervez a Gemenc Zrt.

Elkezdődött a gímszarvasbikák bőgése a gemenci erdőben, a Gemenc Zrt. erdei vasúttal szervez kirándulást a bőgéstől leghangosabb erdőrészekhez - közölte az erdőgazdaság az MTI-vel.