Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2023. Szeptember 09. 07:16, szombat | Helyi

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább a Veres Péter mezőgazdasági középiskola

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább a Veres Péter mezőgazdasági középiskola

A győri Veres Péter-középiskola fenntartója idén júliustól a Széchenyi István Egyetem

Az új tanévet már Széchenyi István Egyetem Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium néven kezdte meg. Ahogy a felsőoktatási intézménynek, úgy a Veres-iskolának is fókuszterülete a fenntarthatóság, a precíziós gazdálkodás, a korszerű élelmiszer-technológia, a digitalizáció és az automatizáció.

Rendhagyó ünnepséggel kezdődött az új tanév a Veres Péter-középiskolában szeptember 4-én, hiszen az idén nyártól az intézmény fenntartója a Széchenyi István Egyetem. Ebből az alkalomból dr. Tóth Tamás, az egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának dékánja köszöntötte a diákokat és a pedagógusokat. Emlékeztetett arra, hogy mindkét intézmény nagy hagyományokkal rendelkezik. A Széchenyi István Egyetemhez tartozó legrégebbi karok jogelődjeit a 18. század végén és a 19. század elején alapították: az agrártudományi képzés Mosonmagyaróváron 205 évvel ezelőtt, 1818-ban indult meg. A Veres Péter-iskola jogelődje a Győri Magyar Királyi Téli Gazdasági Iskola és Mezőgazdasági Szaktanácsadó Állomás volt, ahol a tanítás 86 évvel ezelőtt kezdődött meg.

„A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMHEZ TARTOZÓ KAROK, ILLETVE A MOSTANI TANÉVTŐL KEZDVE A VERES PÉTER-ISKOLA SZÁMÁRA IS A FŐ FÓKUSZTERÜLETEK AZ IOT-SZEKTOR, A TELEKOMMUNIKÁCIÓ, AZ ÉLELMISZER-TECHNOLÓGIA, A MEZŐGAZDASÁG ÉS TERMÉSZETESEN A FENNTARTHATÓSÁG. A VERES PÉTER SZAKKÉPZŐ ISKOLA TANULÓINAK EZEK A TERÜLETEK MÉG KÖNNYEBBEN HOZZÁFÉRHETŐVÉ VÁLNAK, ÉS ARRA KELL TÖREKEDNÜNK, HOGY AZ ITT VÉGZETT DIÁKOK A PRECÍZIÓS GAZDÁLKODÁS, A DIGITALIZÁCIÓ ÉS AZ AUTOMATIZÁCIÓ TERÜLETÉN MEGFELELŐ ISMERETANYAGGAL ÉS TUDÁSSAL LÉPJENEK KI AZ ISKOLAPADOKBÓL. A MOSONMAGYARÓVÁRI KARON RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ SMART FARM TANGAZDASÁGUNK IS EZT A CÉLT SZOLGÁLJA, TOVÁBBÁ AZOK A KÜLSŐS GYAKORLATI HELYEK ÉS A MINTAGAZDASÁGI HÁLÓZAT, AHOL A DIÁKOK ÉS AZ EGYETEMI HALLGATÓK NEMCSAK TANTERMI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT, HANEM A GYAKORLATBAN IS MEGISMERHETIK ÉS KIPRÓBÁLHATJÁK A LEGKORSZERŰBB TECHNOLÓGIAI ÚJDONSÁGOKAT ÉS ESZKÖZÖKET” – FOGALMAZOTT A DÉKÁN, AKI EGYKOR MAGA IS A VERES-ISKOLA DIÁKJA VOLT.

Csiszár Rudolf iskolaigazgató elmondta, az iskola jelentős állomáshoz érkezett azzal, hogy a Széchenyi-egyetem fenntartásába került. Az erre emlékeztető szalagot a tanévnyitó ünnepi pillanataként tűzték fel az intézmény zászlajára.

„EZ EGY OLYAN PARTNERSÉG, AMELY LEHETŐSÉGET TEREMT ARRA, HOGY ISKOLÁNK MÉG ERŐSEBB ALAPOKRA HELYEZZE A TANULÁS ÉS A NEVELÉS TERÉN ELÉRT EREDMÉNYEIT. A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM VEZETŐINEK ÉS OKTATÓINAK TUDÁSA ÉS TAPASZTALATA ÚJ PERSPEKTÍVÁKAT NYIT MEG ELŐTTÜNK, AMELYEK RÉVÉN MÉG JOBB FELTÉTELEKET BIZTOSÍTHATUNK DIÁKJAINK FEJLŐDÉSÉHEZ” – FOGALMAZOTT.

Az igazgató végezetül köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a partnerség kialakításában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 09:10, szerda | Helyi

Munka a kánikulában: mikor lehet letenni a bírói talárt?

A sorozatunkat ott folytatjuk, ahol a legtöbben nem szeretnek lenni, főleg nem a büntetőügyszak tárgyalásain: ez a bíróság.

2024. Július 17. 08:16, szerda | Helyi

Nyaralás „ON” a Vaskakasnál is

Bezárta 2023/24-es évadját a Vaskakas Bábszínház: olvasható a Facebook-bejegyzésükben. Kocsis Rozi igazgató elsőként a 17. Győrkőcfesztivált értékelte, ahol több, mint 11.000 karszalagot osztottak ki.

2024. Július 17. 07:12, szerda | Helyi

Tucatnyi posta helyett lett postapont idén Győr-Moson-Sopronban

Posta nem vész el, \"csak\" átalakul: nem mindegy azonban az sem, miként.

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.