Városlista
2024. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2024. Augusztus 22. 09:16, csütörtök | Helyi

A szelektív sziget nem általános hulladéklerakó

A szelektív sziget nem általános hulladéklerakó

A győrszemerei önkormányzat szerint elmúlt időszakban megsokszorozódott náluk a szelektív hulladékgyűjtő szigetek mellé elhelyezett szemét mennyisége.

Az illegális hulladékelhelyezés ellen hatóságilag lépnek és a legtöbb esetben bírságot szabnak ki: a bizonyítás kamerafelvétellel történik.

"Kérünk mindenkit, hogy figyeljen oda a környezete tisztaságára. Megdöbbentő látni azt a közönyt és azt a hozzáállást ahogyan néhányan teleszemetelik a közterületet. A rossz babakocsitól kezdve, a gumiabroncsokig minden kidobásra kerül. De még az üres PET palackot is sokan inkább leteszik a sziget mellé jobb esetben bezsákolva, mert lusta az illető bedobálni a nyíláson. Viselkedjünk felnőtt módjára és szépítsük a környezetünket, ne pedig leéljük" – figyelmeztet az önkormányzat.

Hozzátették: a szelektív sziget nem általános hulladéklerakó, nem lomtalanító sziget és nem is a kommunális hulladék elhelyezésére szolgál.

Ha tele van a szelektív gyűjtő, akkor mellé hulladékot elhelyezni tilos.

Győrszemerén 5 helyen található szelektív sziget. A gyűjtőbe csak akkora hulladékot lehet elhelyezni, ami a nyíláson befér. Ha nagyobb a hulladék, például kartondoboz, akkor kisebb méretűre kell darabolni. Az önkormányzat senkinek nem adott megbízást arra, hogy a szelektív sziget mellé helyezett hulladékkal elbánjon, ezért kérjük erre ne hivatkozzon senki.

Az illegális hulladékelhelyezés ellen hatóságilag fellépünk és a legtöbb esetben bírság kiszabására kerül sor! A bizonyítás kamerafelvétellel történik – jelezték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 23. 09:10, péntek | Helyi

Kajak-kenu: két győri sportoló is ott lesz a pénteken kezdődő vébén

A párizsi olimpián szerepelt magyar kajak-kenusok közül négyen tagjai a nem olimpiai versenyszámok pénteken kezdődő világbajnokságán szereplő válogatottnak.

2024. Augusztus 23. 08:12, péntek | Helyi

Győriek, akik állami kitüntetést kaptak – Gratulálunk mi is!

Augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adtak át, a kitüntetettek között győriek is vannak.

2024. Augusztus 23. 07:13, péntek | Helyi

Tanszereket gyűjt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Nélkülöző diákoknak gyűjt tanszereket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

2024. Augusztus 22. 08:12, csütörtök | Helyi

Jubilál az Arcus Temporum Pannonhalmán

A Szent Márton-bazilika előtt és a Lombkorona-tanösvényen is lesznek koncertek a Pannonhalmi Főapátság kortárs művészeti fesztiválján.