Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Március 04. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A szénhidrát javíthat a Lou Gehrig-kórosok állapotán

A szénhidrát javíthat a Lou Gehrig-kórosok állapotán

Egy új tanulmány kimutatta, hogy a magas kalóriatartalmú és szénhidrátokban gazdag étrend javítja az amiotrófiás laterális szklerózis (ALS) vagy más néven előrehaladott Lou Gehrig-kórban szenvedők túlélési esélyét - számol be a Fox News.

A gyorsan előrehaladó neurodegeneratív betegség az agyban és a gerincvelőben található idegsejteket támadja meg: izomgyengeséggel, majd sorvadással, bénulással, nyelési nehézséggel és végül fulladással jár.

Mivel sok beteg elveszti evési képességét, így sokan egy adagoló csövön keresztül jutnak táplálékhoz, s ennek következtében jelentős súlyt vesztenek, ami felgyorsítja az izomsorvadást. Ezért a szakemberek szerint a több kalória bevitele lassíthatja a betegség előrehaladását és a túlélési esélyt. A legnagyobb javulást azoknál tapasztaltak, akik a több kalóriát, szénhidrát révén vitték be szervezetükbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.