Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Május 21. 18:40, kedd | Külföld
Forrás: MTI

A szentszéki szóvivő cáfolja, hogy Ferenc pápa ördögöt űzött volna

A szentszéki szóvivő cáfolja, hogy Ferenc pápa ördögöt űzött volna

Federico Lombardi szentszéki szóvivő kedden cáfolta a TV2000 csatornán, az olasz katolikus püspöki kar televízióadóján közölt hírt, miszerint Ferenc pápa ördögűzést hajtott volna végre.

Bocsánatot kért a "csak félig igaz hír" közléséért Dino Boffo a TV2000 főszerkesztője is. Boffo közleményben hangoztatta, hogy rosszul értelmezte Ferenc pápa "rendkívüli" imáját.
Boffo magyarázata Lombardi kijelentéseit követték. A szentszéki szóvivő szerint nem történt más, mint az, hogy az egyházfő egy beteg és szenvedő emberrel imádkozott, ahogyan gyakran szokta tenni.
A TV2000 a pápa által a Szent Péter téren vasárnap bemutatott misén készült felvételeket sugározta. A mise után a pápa egy kerekesszéken ülő fiatalemberrel találkozott: az egyházfő a férfi homlokára helyezte a kezét és néma imát mondott. A felvételen az látszott, hogy a pápa mélyen koncentrál. A televízióadó a Vade retro (Távozz tőlem Sátán) címet adta a képeknek.
Gabriele Amorth, az egyházban ördögűzőként ismert olasz pap a felvételek alapján úgy nyilatkozott, hogy Ferenc pápa ördögűzést hajtott végre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.