Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 04. 11:00, kedd | Életmód
Forrás: anna.hu

A szexuális felvilágosítás buktatói

A szexuális felvilágosítás buktatói

Hány éves korban kell felvilágosítani a gyerekeket? Nehéz kérdés, hiszen sokan attól tartanak, hogy a felvilágosítás ok lehet a nemi élet megkezdésére. Ez azonban fordítva van.

A szexuális élet kezdete 18–20 éves kor körül természetes, de túl fiatal korban hátrányos, sőt veszélyes is lehet. Különösen akkor, ha a fiatal lányok, fiúk tudatlanok e téren (is). Azonban a legtöbben nem várják meg a "megfelelő" kort...

Szakszerűen és őszintén - óvatosabbak, tartózkodóbbak lesznek

Hány éves korban lehet, kell felvilágosítani a gyerekeket? Erre nagyon nehéz egységes választ adni. Az egyik gyereket fel lehet, fel kell világosítani akár már kisiskolásként, a másikat ráérünk akár a kamaszkor előtt. Sokan attól tartanak, hogy a nemi felvilágosítás indítékot ad a nemi élet megkezdésére. Ez tévedés: éppen a szakszerűen és őszintén felvilágosítottak lesznek tartózkodóbbak, óvatosabbak. Jól, helyesen, nyíltan el lehet mindent mondani, nyomatékosan rámutatva a korai nemi élet veszélyeire is (nemi betegségek, terhesség, korai csalódás stb.).

Igen sokan leküzdhetetlen szeméremérzés miatt kerülik a szexuális kérdéseket, pontosabban: a válaszokat. A falusi gyerekek korábban fel vannak világosítva, hiszen a szemük előtt zajlik az állatok élete és idősebb társaik, szüleik általában nem takarékoskodnak a magyarázatokkal.

Cikk folytatása az anna.hu oldalon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.