Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Március 30. 08:15, csütörtök | Helyi

A színház és a könyvtár vezetőiről döntöttek a képviselők

A színház és a könyvtár vezetőiről döntöttek a képviselők

A keddi közgyűlésen döntöttek a Győri Nemzeti Színház és a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér vezetőiről.

A Győri Nemzeti Színház vezetőjének, dr. Bakos-Kiss Gábornak két évre szóló vezetői megbízása 2023. június 30. napjával lejár. Az igazgatói
munkakör betöltésére pályázatot írtak ki. A Kulturális és Innovációs Minisztérium honlapján és az Önkormányzat honlapján közzétett felhívásra egy pályázat érkezett, melyet dr. Bakos-Kiss Gábor, az előadó-művészeti szervezet jelenlegi igazgatója nyújtott be.

A pályázat bírálatára felkért szakmai bizottság a pályázó meghallgatásával a bizottság összefoglaló értékelésében megállapította, hogy a benyújtott pályázat átláthatóan és hitelesen mutatja be azt a színes művészeti és vezetői koncepciót, melynek megvalósítására Dr. Bakos-Kiss Gábor pályázó személyisége, elhivatottsága, elkötelezettsége, eddigi előadó-művészeti pályájának sikerei, rangos művészeti díjai, eddigi intézményvezetői tapasztalata, a színházművészeti „utánpótlás-nevelésben” való aktív részvétele egyaránt garanciát jelenthetnek az elkövetkező évekre szóló vezetői megbízására.

A Szakmai bizottság egybehangzó igen szavazatával javasolta, hogy Győr Megyei Jogú Város polgármestere Dr. Bakos-Kiss Gábor öt évre szóló határozott időtartamú vezetői megbízására szóló előterjesztését terjessze a döntéshozó Közgyűlés elé.

Uggyancsak idén tavasszal jár le a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatójának dr. Horváth Sándor Domonkosnak határozott idejű vezetői megbízása. Az intézményvezetés folyamatosságának biztosítása érdekében az Önkormányzat az igazgatói állás betöltésére a polgármester pályázatot írt ki, melynek közzététele az Önkormányzat és a Könyvtár honlapján történt meg.

A szakmai bizottság véleményében megállapította, hogy dr. Horváth Sándor Domonkos pályázata reálisan és hitelesen mutatja be az intézmény vezetésére, fejlesztésére vonatkozó programot, melynek megvalósítására a közel 40 éves szakmai, 20 éves vezetői tapasztalata, valamint szakmai rátermettsége és elismertsége, továbbá innovatív tevékenysége nyújthat garanciát.

A pályázat véleményezésére felkért, jogszabályban meghatározott személyi összetételű szakmai bizottság a pályázó személyes meghallgatásával és a pályázatban foglaltak véleményezésével, melyet követően a bizottság egybehangzóan javasolta, hogy Győr város polgármestere dr. Horváth Sándor Domonkos öt évre szóló határozott időtartamú vezetői megbízására szóló előterjesztését terjessze a Közgyűlés elé.

Címkék: győr, közgyűlés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense