Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 24. 12:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr24

A szociális munka úttörői

A szociális munka úttörői

Közel 300, a szociális munkához szorosan kötődő szakember vett részt abban a 2 éves programban, melyet a Széchenyi István Egyetem partnerintézményekkel valósított meg.

A projekt zárórendezvényét szerdán tartották a campuson.

A győri egyetem Szociális Munka Tanszéke, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézménnyel, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjával együttműködve egy sikeres, 2 éves projektet tudhat magáénak. A programot 46 millió forintból valósították meg az érdekelt felek, célként pedig a képzési innovációt fogalmazták meg, vagyis, hogy a szakképzés területén mennyiségi növekedést és minőségi fejlődést érjenek el. A projekt segítségével közel 300 aktív résztvevő, és 20 oktató vett részt különböző tanfolyamokon, a 2 hónapostól egészen az egy éves kurzusokig. „Gyakorlatilag egy komplett rendszert raktunk össze. Elsőként felmértük a képzési szükségleteket, bővítettük a képzési kínálatot, majd az oktatók tréningezése valósult meg. 12 modult dolgoztunk ki, ezeket akkreditáltuk és rendszerbe állítottuk” – mondta portálunknak dr. Budai István, projektmenedzser.

Az Útitársak projekt további célja az volt, hogy a tanfolyamok mellett az egyetem hallgatói számára létrehozzanak egy master szakot, és megismertessék a szociális tevékenységet az érdeklődő civilekkel is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.