Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2022. Augusztus 08. 10:16, hétfő | Helyi

A szokásosnál is nagyobb lesz a dugó Győrben: felújítják a Szent István út egy szakaszát

A szokásosnál is nagyobb lesz a dugó Győrben: felújítják a Szent István út egy szakaszát

Nagyfelületű burkolatjavítást végez a Magyar Közút Győrben a Szent István úton a Gárdonyi utca és Teleki utca között.

A munkálatok augusztus 8-án, hétfőn kezdődnek és a Budapest – Hegyeshalom irány mindkét forgalmi sávját érintik. Emiatt csaknem két héten át jelentős forgalomkorlátozásra és torlódásra kell számítani.

A társaság közölte: a kivitelezés idejére a Szent István út forgalma egy sávra szűkül a belváros irányába. A Gárdonyi utca Szent István út és Árpád út közötti szakaszát lezárják, azt csak az Árpád út felől hagyják nyitva a célforgalom számára. A Nádor aluljáróból ideiglenesen nem szabad majd balra kanyarodni, illetve a Gárdonyi utca felé sem lehet egyenesen menni. Az aluljárón át közlekedők számára terelőútként az Eszperantó utat és a Révai utcát jelölik ki a Baross híd, illetve az Aradi Vértanúk útja irányába. A korlátozások a Nádor aluljáróból jobbra, a Szent István útról az aluljáró irányába, valamint a Hegyeshalom – Budapest irányba közlekedőket nem, vagy csak minimálisan érintik.

A 11-es és 11Y-os buszok viszont módosított útvonalon közlekednek. Mivel ezek a járatok az aluljáróból nem tudnak balra kanyarodni, ezért a Révai utcán keresztül közlekednek. Mindkét busz esetében a „Szent István út, Iparkamara” megálló (az Ergényi lakótelep irányába) kimarad, az ideiglenes megállóhelyeket Révai Miklós utca első járdaszigeténél és a Városházánál találják az utasok. A Városházánál a 11-es busz a járdaszigettől, a 11Y busz a hátsó megállóhelyből indul.

A Magyar Közűt felhívta a figyelmet arra, hogy a közlekedőknek hosszabb menetidővel kell számolni, ezért aki teheti, a munkavégzés idejére kerülje el az érintett szakaszt. Az aktualitásokért érdemes felkeni az Útinform weboldalát, illetve használni a közösségi autós navigációs alkalmazást, amely segíthet az optimális útvonal megtervezésében.

A munkálatok előreláthatólag augusztus 21-ig tartanak. Addig is legyen mindenki nagyon türelmes és óvatos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 09:15, péntek | Helyi

Rengeteg lakás épült megyénkben, de jóval kevesebb, mint tavaly

A KSH legfrissebb jelentése szerint 2023-ban 18 647 új lakás épült Magyarországon, ami 9,2 százalékos visszaesést mutat az előző évhez képest.

2024. Február 23. 08:12, péntek | Helyi

Gombostűvel büntet az ismeretlen tettes

Felháborító esetről számoltak be egy győri Facebook csoportban. Az egyik játszótéren gombostűkkel tűzdelt jutalomfalatokat szórtak el. Egy kutya sajnos evett is belőlük, több mint 20 gombostűt találtak a testében.

2024. Február 23. 07:13, péntek | Helyi

Fákat vágnak ki Győrben, lassulhat a forgalom – mutatjuk, melyik csomópontot érinti

A Pannon Víz szakemberei végeznek munkálatokat.

2024. Február 22. 09:15, csütörtök | Helyi

Új tulajdonosa lett a gönyűi erőműnek

A nemzetközi Veolia Csoport magyarországi leányvállalata, a Veolia Invest Hungary Zrt. megszerezte a gönyűi erőmű 100%-os üzletrészét.