Városlista
2024. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2011. Július 21. 07:41, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A tej és a szója csökkentheti a vérnyomást

A tej és a szója csökkentheti a vérnyomást

Egy kis tanulmány eredményei szerint a tej- és a szójafehérje kis mértékben ugyan, de csökkentheti a vérnyomását azoknak, akik hipertóniában szenvednek.

A kutatók szerint amennyiben a magas vérnyomásban szenvedők néhány finomított szénhidrátot - például a fehér kenyeret és a fehér rizst - tej- és szójafehérjére cserélnék, úgy hatékonyabbá válnának a hipertónia kezelésére előírt terápiák is - írja a Circulation.

A megállapításokat azután tették, hogy egy tanulmány eredményeiből kiderült: a magas vérnyomásban szenvedő embereknél kis mértékű javulást eredményezhet az, ha rendszeresen fogyasztanak olyan élelmiszereket, amelyek tejből és szójából származó fehérjéket tartalmaznak.

Bár az egyes alanyoknál megfigyelt vérnyomáscsökkenés nem mondható túl jelentősnek, mégis nagy előrelépést jelenthet ez a felfedezés a társadalom egészére nézve. Az étrend ilyen irányú megváltoztatása ugyanis segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a stroke kialakulását - mondta dr. Jiang He.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tanulmány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 17. 07:43, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: a kőolajellátás kérdését tilos átpolitizálni

Stratégiai egyetértés van Magyarország és a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) között abban, hogy az olajellátás nem politikai ügy, és a kőolajellátás kérdését tilos átpolitizálni -

2024. Szeptember 17. 07:42, kedd | Belföld

Meteorológia: egyelőre nem várható újabb csapadék

Sem Magyarországon, sem a Duna vízgyűjtőin nem várható érdemi csapadék területi átlagban a következő öt-hét napban - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán hétfőn.

2024. Szeptember 17. 07:39, kedd | Belföld

Elérte a Szigetközt az árhullám

Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság az MTI-vel hétfőn.

2024. Szeptember 17. 07:38, kedd | Belföld

Árvíz - Óráról órára változik a helyzet

Óráról órára változik a helyzet, folyamatosan frissülnek az árvízi előrejelzések - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.