Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Június 03. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Oxygen Media

A tervek szerint halad a ménfőcsanaki Győri úti csomópont átépítése

A tervek szerint halad a ménfőcsanaki Győri úti csomópont átépítése

Mintegy 115 millió forintból korszerűsítik Győr-Ménfőcsanakon a Győri út egyik csomópontját.

A forgalmas útra egymáshoz közel eső ponton csatlakozik be a Horgas és Fekete István utca is, ami miatt ez a szakasz balesetveszélyesnek számít. Az átépítés a tervek szerint halad: a gázközmű, és a csapadékvíz-csatorna kiépítése során a Koroncói úton szükséges ivóvízvezeték kiváltása már megtörtént. A Kastély utca folytatásában a parkolókat a napokban alakítják ki, míg a Győri út páratlan oldalán - a Kastély utca és a Horgas utca közötti területen - a párhuzamos parkolók már használhatóak. A beruházás részeként összesen 27 új parkolót is létrehoznak a Bezerédj-kastély környékén, aminek köszönhetően megszűnik az út melletti, szabálytalan parkolás. A teljes beruházás várhatóan augusztus 31.ére fejeződik be.

A kettős körforgalom geometriai kialakítása folyamatban van, a szegélyépítések jelenleg is zajlanak. A beruházás önkormányzati önerő biztosítása mellett, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának „Győr-Ménfőcsanak, Győri út központi, veszélyes részének nyomvonali és csomóponti rekonstrukciója" című pályázata a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett Belterületi utak fejlesztése tárgyú pályázati konstrukción 74.190.478 forint támogatást nyert. A projekt összköltsége 115 millió forint, amelyből az önkormányzat
önrészként mintegy 41 millió forintot biztosít.

A csomópont átépítéshez kapcsolódva megújul a közvilágítási rendszer is. Ezt pályázaton kívüli projektelemként 100 százalékban az önkormányzat finanszírozza. Az építési-kivitelezési munkálatok előreláthatólag július elején befejeződnek. A teljes projekt
lezárásának tervezett ideje augusztus 31.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.