Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Június 19. 13:15, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A tervek szerint rendezik meg szombaton a Magyar Úszás Napját

A tervek szerint rendezik meg szombaton a Magyar Úszás Napját

Megfelelőnek ígérkezik az időjárás, így a tervek szerint kerül sor szombaton a Magyar Úszás Napjára.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Szabó Tünde főtitkár és Kiss László szövetségi kapitány csütörtökön egyeztetett a siófoki meteorológiai obszervatórium illetékeseivel, akik elmondták, ideális lesz az idő Balatonfüreden.
"A pénteki hidegfront elvonulása után 23-24 fok lesz a hőmérséklet szombaton, hasonló hőmérsékletűnek ígérkezik a víz is, a füredi öböl pedig kellően védett az északi széllel szemben, azaz az úszók számára ideálisak lesznek a körülmények: mind az Európa Kupa indulóinak, mind pedig azoknak, akik a 2021 méteres táv megtételére vállalkoznak" - idézte a MÚSZ közleménye Kiss Lászlót.
A szervezők országszerte különböző eseményekkel várják az érdeklődőket szombaton, a fő színhelyen, Balatonfüreden pedig már reggel 9 órától komoly versenyt rendeznek, mégpedig a nyíltvízi úszók 10 kilométeres Európa Kupáját. A nemzetközi viadalon, amely egyben országos bajnokság is, az olimpiai bajnok Risztov Éva, valamint az idén az estorili EK-futamon győztes Gyurta Gergely is indul, de élete első 10 kilométeres versenyén megméreti magát a medencében a háromszoros világbajnok Hosszú Katinka is. A verseny a hazai úszók számára Európa-bajnoki válogató lesz.
A program keretében - a hét év múlva esedékes magyarországi vizes világbajnokságra utalva - 2021 méteren zajlik majd az elsősorban amatőröknek szóló úszófesztivál, melyen 9.30 és 13 óra között rajtolhatnak el a vállalkozó kedvűek, akik akár Cseh Lászlóval és Verrasztó Dáviddal is együtt úszhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest