Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Február 04. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A testépítők ellensége a C-vitamin?

A testépítők ellensége a C-vitamin?

Az E és C-vitamin vitamin is csökkentik az állóképességet javító edzések hatékonyságát, melyek révén nőhet az izomerő - állítja egy norvég tanulmány, amelyről a Fox News számol be.

A tanulmányba bevont 54 egészséges résztvevőnek véletlenszerűen adtak C vagy E-vitamint, illetve placebót egy, az állóképességet javító edzéssorozat közben, ami magában foglalt heti 3-4 alkalmas futást. A tanulmány elején és végén is egy fittséget mérő teszten, valamint izombiopszia vizsgálaton estek át.

11 hét elteltével a placebót kapott résztvevők izmai jóval nagyobb erőt voltak képesek kifejteni az edzésre adott válaszként, míg a két vitamin-kiegészítőt szedett csoportban nem mutattak növekedést.

A tanulmány következtetése szerint a C és az E-vitamin tompította az edzés mitokondriális fehérjék növekedését elősegítő hatását, ami szükséges az izomerő növekedéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.