Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2012. Október 04. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A tinédzserek nem szeretik a kockázatot

A tinédzserek nem szeretik a kockázatot

Bár sokszor lehet azt hallani, hogy a tinédzserek szeretik a veszélyeket, úgy mint a gyors vezetést, egy új kutatás eredménye szerint a fiatalokat valójában nem vonzza a veszély, különösen akkor nem, hogyha a kockázat mértéke bizonytalan - számol be a Health Day.

'Azt találtuk, hogy a tinédzserek nem azért vesznek részt veszélyes helyzetekben, mert veleszületett tulajdonságuk, hogy vonzzák a veszélyt, hanem mert nem ismerik eléggé az esélyeiket, az adott helyzet rizikóját'- mondta Agnieszka Tymula a New York Egyetem posztdoktori kutatója, a tanulmány társszerzője.

Amikor a kockázatok ismertek, akkor a tinédzserek elzárkóznak a helyzet elől. Összehasonlítva a felnőttekkel egy kutatás keretében azt találták, hogy a tinédzserek kevésbé voltak hajlandóak kockázatot vállalni pénznyerés reményében, mint szüleik.

A kutatók szerint azért az iskolákban több oktatást kellene tartani az olyan dolgok veszélyeiről, mint a dohányzás, az alkoholfogyasztás vagy a gyors vezetés. Illetve olyan szimulációs programokat kialakítani, amelyekkel megtapasztalhatják a kockázat mértékét. Szerintük ez hatékonyabb lenne, mint az egyszerű tiltás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Életmód

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szankon elhunyt kézbesítőt

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szank településen elhunyt kézbesítőt, akit munkavégzés közben rovarcsípés ért, és a fellépő allergiás reakció következtében meghalt - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Július 25. 07:38, csütörtök | Életmód

EU-jelentés: hétfőn is megdőlt a globális melegrekord

Megdőlt hétfőn az egy nappal korábban az Európai Unió műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus által mért melegrekord: július 22-én 17,15 Celsius-fok volt a globális átlaghőmérséklet a bolygón

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt