Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2013. Április 27. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A tinédzserkori élet befolyásolja a stroke kockázatát

A tinédzserkori élet befolyásolja a stroke kockázatát

A gyermek-és tinédzserkori egészségügyi szokásaink döntő szerepet játszanak a stroke kialakulása tekintetében. A szélütés elleni védelemmel jó nem megvárni, amíg a rizikófaktorok, mint a magas vérnyomás, vagy a cukorbetegség kialakul - figyelmeztet a Fox News cikke.

Amennyiben már gyermekkorában olyan területen él, például magas légszennyezettségű városban, amely növeli a stroke kialakulásának kockázatát, az meghatározó lehet felnőttkori egészségügyi állapotát illetően.

Az életmódbeli szokások - mint a mozgás, az egészséges táplálkozás, a testsúly szinten tartása - azonban ezt ellensúlyozhatják.

Amerikában megnézték, hogy azok, akik az úgynevezett Stroke Belt (az a 11 államot magában foglaló terület, ahol jóval nagyobb arányban fordul elő a betegség) területén élték első 12 évüket, vagy 13-18 éves koruk között, azoknak 22 százalékkal nagyobb volt a kockázatuk a szélütés kialakulására.

Bár az nem világos, hogy annak, aki később elköltözik, továbbra is magas lenne a kockázata, szakértők szerint ha továbbra is fennáll a megemelkedett rizikó, annak oka, hogy gyerek és tinédzserkorban alakulnak ki az alapvető egészségügyi szokások.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Életmód

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szankon elhunyt kézbesítőt

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szank településen elhunyt kézbesítőt, akit munkavégzés közben rovarcsípés ért, és a fellépő allergiás reakció következtében meghalt - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Július 25. 07:38, csütörtök | Életmód

EU-jelentés: hétfőn is megdőlt a globális melegrekord

Megdőlt hétfőn az egy nappal korábban az Európai Unió műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus által mért melegrekord: július 22-én 17,15 Celsius-fok volt a globális átlaghőmérséklet a bolygón

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt