Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Január 29. 14:25, kedd | Belföld
Forrás: MTI

A további rezsicsökkentés lehetőségéről tárgyalt a kormány

A további rezsicsökkentés lehetőségéről tárgyalt a kormány

A kormány keddi ülésén tárgyalta a további rezsicsökkentés lehetőségét - tájékoztatta a Kormányzati Információs Központ az MTI-t.

Rögzítették: a kormány nem azért indult el az emberek és a családok indokolatlanul magas terheinek mérséklése útján, hogy a felénél vagy a negyedénél megálljon. A kabinet a jövőben sem az "energiaszolgáltatók lobbijára", nyereségére, ultimátumaira figyel, hanem megfizethető közszolgáltatásokat kíván biztosítani az embereknek, sőt további árcsökkentéseket készít elő - olvasható a közleményben.
A Magyar Hírlap kedden arról írt, hogy az energiaszolgáltatók lobbizásának eredményeként az egyszeri, tízszázalékos rezsicsökkentéssel az idén véget ért az energiatarifák mérséklése.
A kormány korábbi döntése értelmében tíz százalékkal csökken a gáz, a villany és a távhő ára január 1-jétől. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője január 7-én az M1 egyik műsorában arról beszélt, a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjak felülvizsgálatát is indokoltnak tartja és szerinte tavaszra várható döntés ezek esetleges csökkentéséről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV