Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. November 03. 14:41, csütörtök | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

A tragédia háttere: az egyik pilóta fékezett felszállás közben

A tragédia háttere: az egyik pilóta fékezett felszállás közben

Befejeződött a vizsgálat a Lokomotiv Jaroszlavl jégkorongcsapatának szeptember 7-i légikatasztrófája kapcsán, a szakértők arra jutottak, a pilóták hibája okozta a tragédiát, egyikük ugyanis fékezett felszállás közben.

Ez miatt nem emelkedett elég magasra a gép, és az egyik szárny a jaroszlavli reptér rádiótornyának ütődve megsérült.

A vizsgálat eredményét Alekszej Morozov, az orosz légi közlekedési bizottság elnöke közölte. A szakember elmondta, nem tudták megállapítani, hogy a két pilóta melyike nyomta a fékpedálokat, de egyikük szervezetében Fenobarbitált találtak, ezt a görcsoldó-nyugtatót pedig nem használhatja olyan ember, aki repülőgépet vezet.

„A másodpilóta orvosi jelentése szerint a lábában 2000, a karjaiban 2005 óta romlottak a reflexei – mondta Morozov. – További hiányosság a pilóták részéről, hogy miután a Jak-40-es típusú gépről a Jak-42-esre váltottak, nem teljesítették az előírt mennyiségű szimulátoros gyakorlást, mielőtt élesben repültek. Ez nemcsak a pilóták hibája, a társaság felelőssége, hogy megfelelően felkészítse és felügyelje a dolgozóit."

A tragédiát a 45 utasból csak a repülőgép szerelője élte túl, a hokicsapat valamennyi tagja életét vesztette (utolsóként a kórházban Alekszandr Galimov), a klub emiatt visszalépett a KHL idényétől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g