Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Április 02. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A túlzott soványság veszélyesebb, mint az elhízás

A túlzott soványság veszélyesebb, mint az elhízás

Azoknak, akik klinikailag soványak, nagyobb a kockázatuk a korai elhalálozásra, mint túlsúlyos kortársaiknak. Természetesen egyik sem egészséges, meg kell találni az ideális mértéket - írja a The Leaf Chronicle.

Összehasonlítva a normál súlyú embereket a kórósan soványokkal, megállapították, hogy ez utóbbiaknak kétszer nagyobb a kockázatuk a halálozásra - legalábbis erre a következtetésre jutottak a kutatók, miután 50 korábbi tanulmány eredményének átfogó elemzését elvégezték.

Az utóbbi időben mindenki a kóros elhízással volt elfoglalva, a szerzők szerint azonban kötelességük felhívni a figyelmet a kórós soványság egészségügyi kockázataira, nehogy fogyókúra-járvány alakuljon ki.

Az eredmények szerint a túlzottan sovány résztvevők - akiknek a BMI, testtömeg-index értékük 18,5 vagy az alatti - 1,8-szor nagyobb volt a kockázatuk a bármilyen egészségügyi okból bekövetkező halálozásra. Ugyanez a túlsúlyosak esetében - akiknek a BMI értékük 30-35 között van - 1,2-szeres rizikót jelentett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.