Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Április 01. 14:28, hétfő | Belföld

A Vajdahunyad várában forgat a Netflix

A Vajdahunyad várában forgat a Netflix

Ismét Budapesten forgatják a The Witcher sorozatot.

Lassan két éve tartja lázban Andrzej Sapkowski író és a The Witcher videojátékok rajongóit a Netflix, régóta készül már Ríviai Geralt kalandjait feldolgozó tévésorozat. Ami számunkra különösen érdekessé teszi a projektet, hogy a nyolcrészes első évad jókora részét Magyarországon forgatták az alkotók. Ennek nem csak költséghatékonysági oka van, hiszen a lengyel író fantasy univerzuma sajátosan „kelet-európai" felütéssel rendelkezik. Nincs tudomásunk arról, hogy Lengyelországban eddig forgatott volna a stáb, de elképzelhető, hogy a változatosság kedvéért csak sikerült titokban tartaniuk a munkálatokat.

Március közepe óta másodszorra érkezett friss információ a sorozat forgatásáról, a spanyolországi La Palma sziget után a hétvégén a budapesti Vajdahunyad várában látták meg a Netflix stábját. A helyszínek alapján feltétezhető, hogy a spanyol szigeten akciórészt forgathattak, míg a budapesti vár talán inkább sztoriközpontú helyszín lehet.

A Henry Cavill főszereplésével készülő The Witcher sorozat első évada elméletileg még idén debütál a Netflixen, így nem kell már túlságosan sokat várnunk, hogy kiderüljön, min ügyködött Vajdahunyad várában a stáb.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.