Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Április 26. 18:34, hétfő | Sport
Forrás: infovárosok

A válogató a legfontosabb – Portugália után, téthelyzet előtt az Európa-bajnok Lucz Dóra

A válogató a legfontosabb – Portugália után, téthelyzet előtt az Európa-bajnok Lucz Dóra

A jól sikerült portugáliai edzőtábor után a május eleji tájékoztató- és a tokiói indulás szempontjából létfontosságú május végi válogatóversenyre készül Lucz Dóra, az UTE kétszeres Európa-bajnok kajakosa,

aki már alig várja, hogy újra téthelyzetben evezzen.

„Nagyon jó időnk volt, a körülmények is tökéletesek voltak, így minőségi munkát tudtunk végezni. A munkán túl is, nagyon szép helyen voltunk, jó volt kinn lenni” – mondta a Prémium Média érdeklődésére az újpestiek kiválósága, aki egy héthetes portugáliai edzőtábort követően az előző hét végén tért vissza Magyarországra, most pedig már Szolnokon készül az újabb kihívásokra.

„Jól mentek kinn az edzések, már várom, hogy idehaza versenyen is kipróbálhassam magamat. Május végén lesz a válogatónk, az a főverseny számomra, de már előtte, május elején is tart a szövetség egy tájékoztatóversenyt. Ezutóbbi az olimpiai indulás szempontjából még nem fontos, hosszú távú következtetéseket nem is kell majd levonni belőle, ugyanakkor egy jó visszajelzés lehet, hogy hol tartunk a munkával, hogy sikerült az eddigi felkészülés.”

A kajak-kenu azon sportágak közé tartozik, ahol az olimpiát megelőzően senki sem mehet biztosra. Ugyan Dóra 2019-es, a szegedi világbajnokságon elért 6. helye kvótát ért K–1 200 méteren, azért, hogy Tokióban is ő evezhessen, még bizonyítania kell a hazai mezőnyben.

„Ez most a legfontosabb. A válogatóra koncentrálok, mert ott lehet kijutni az olimpiára. Bármi másról utána lehet majd beszélni” – tette hozzá, megjegyezve, nem hiszi, hogy az elmúlt egy évben jelentősen átalakultak volna az erőviszonyok a hazai vagy a nemzetközi élmezőnyben. Minden külső befolyástól függetlenül igyekszik csakis magára és az előtte álló munkára koncentrálni.

Adja magát a kérdés, a szokásosnál is hosszabbra nyúlt olimpiai ciklus hajrájában akad-e olyan szabadidős program, hobbi, ami segít Európa-bajnokunknak a kikapcsolódásban, feltöltődésben az edzések között?

„Egyénfüggő, hogy kinek mi segít. Számomra tök jó, hogy amikor hazamegyünk, ott vannak a kutyák, akikkel tudok játszani és foglalkozhatok. Ők azok, akik teljesen ki tudnak kapcsolni” – árulta el Almási Nándor tanítványa.

A versenyzői karrierjét Dunakeszin kezdő, a 2016-os minszki U23-as világbajnokságon két aranyérmet szerző, majd egy évvel később már a felnőttek között is Eb-címeket nyerő Lucz Dóra első olimpiája lehet a tokiói.

Címkék: kajak, kajakos, lucz dóra, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.