Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Szeptember 11. 08:56, csütörtök | Életmód
Forrás: MTI

A városlakók fogyasztói szokásain kíván változtatni az első piacok napja

A városlakók fogyasztói szokásain kíván változtatni az első piacok napja

Piacok napja néven szervez hagyományteremtő szándékkal programot szeptember 13-án a budapesti Erzsébet téren a Nem Adom Fel Alapítvány. Az eseménnyel a városlakók vásárlási szokásait kívánják megváltoztatni.

A főként sérült emberek társadalmi integrációjával foglalkozó szervezet azokat a bolhapiacokat, design vásárokat, garázsvásárokat, kézműves piacokat kívánja népszerűsíteni, amelyek tevékenységükből adódóan a társadalmi és környezeti fenntarthatóságot szolgálják - olvasható az alapítvány közleményében.
Az Erzsébet téren bemutatkozik a három már jól működő, de tematikájában elkülönülő budapesti piac: a WAMP, a Gozsdu Gardrób és a Közös Piac, a további árusító standokra pedig bolhapiac jelleggel érkeznek használt, vagy új, minőségi termékeket kínáló árusok, civil szervezetek. A rendezvényhez szimpátia-nyitvatartással elsőként csatlakozott a Szimpla Bringás Bolhapiac is.
A rendezvény üzenetének közvetítéséhez mások mellett olyan ismert előadók is csatlakoztak mint Németh Juci énekes, vagy Kecskés Karina színművész, akik nem csak nevükkel, de zenéléssel és árusítással is kiveszik részüket a munkából.
Az akció bevételei a sérült emberek pártalálási nehézségeit segítő Kezdjetek szeretni! programot támogatja majd, amelynek hivatalos nagykövetei Illés Fanni paralimpikon úszó, kerekes székes szépségkirálynő, Jakupcsek Gabriella műsorvezető, és Feke Pál Junior Prima- és Artisjus díjas színművész, az Önkéntesség Európai Évének magyarországi nagykövete.

Címkék: Program-színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.