Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 19. 07:19, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

A Vasas simán verte a felzárkózásra áhítozó Szolnokot

A Vasas simán verte a felzárkózásra áhítozó Szolnokot

A férfi vízilabda ob I 20. fordulójában a Vasas hazai pályán 13–8-ra legyőzte a Szolnokot. A házigazdák – az első gólt leszámítva – végig vezetve megnyerték a mérkőzést, és ezzel élre álltak a tabellán.

ELSŐ NEGYED

A ráúszás utáni első támadást kivédekezte a Szolnok, majd megszerezte a vezetést Pásztor Mátyás góljával – ám ehhez kellett a Vasas védekezési hibája is. Az angyalföldiek Miho Boskovic ötméteresével egyenlítettek, majd Decker Ádám akciógóljával fordítottak – érdekesség, hogy a vendégek kapuját Decker testvére, Attila védte. Drasko Brguljan találata után még nagyobb bajban – és kétgólos hátrányban – volt a Szolnok, ám a Tisza-partiak még az első negyed vége előtt Marnitz Gergő góljával szépítettek (3–2).

MÁSODIK NEGYED

A második játékrész nagy küzdelmet és rengeteg izgalmat hozott, gólt azonban csak egyet, amelyet a Vasas szerzett: emberelőnybe kerültek a hazaiak, majd Földi László ekkor időt kért, s húzása bejött, hiszen szép labdajáratás után Boskovic volt eredményes. Ezután a vendégek is fórt kaptak, és szintén időt kértek, ám nem tudtak mihez kezdeni, Tiberiu Negrean ráadásul ötméterest is hibázott, így a házigazdák kétgólos előnyben vonulhattak a nagyszünetre (4–2).

HARMADIK NEGYED

A csapatok jócskán kárpótolták a nézőket a második negyedbeli gólszegénységért a harmadik játékrészben. A nagyszünet után rögtön egy bődületes kapufával kezdett a Vasas, majd háromgólosra növelte előnyét Fazekas Tibor találatával. Negrean szépített, majd Vámos Márton találatára Kovács Olivér válaszolt. Egy-egy kihagyott helyzet után egy-egy gól következett, majd ismét a Vasas horvát légiósa, Boskovic talált be, így megnyugtató előnnyel várhatta a házigazda fővárosi együttes a záró negyedet (8–5).

NEGYEDIK NEGYED

Rögtön emberelőnybe került a Vasas Kovács Olivér kiállítása miatt, s Steinmetz Barnabás is feliratkozott a góllövőlistára. Ezután fórt kapott a Szolnok, majd ötméterest, amelyet Pásztor értékesített. A büntető után mindkét együttes rontott támadásban, ám Kiss Gergely ellenállhatatlanul bombázott a vendégek kapujába, négygólosra növelve a hazaiak előnyét. Páros kiállítás és szolnoki időkérés következett, majd Pásztor újabb találatával kapaszkodott a Szolnok. A hajrában gólzáport láthatott az angyalföldi közönség, Steinmetz Ádám találatára Kis Gábor válaszolt, majd Brguljan duplájával és Vasas-sikerrel zárult az összecsapás (13–8).

A Vasas győzelmével átmenetileg élre állt a tabellán, míg a Szolnok nem tudott közelebb zárkózni az élbolyhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.