Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 10. 16:30, szerda | Helyi
Forrás: Revita TV

A Vaskakas fiókái címmel új tárlat nyílt a Városi Művészeti Múzeum Borsos Miklós kiállítótermében

A Vaskakas fiókái címmel új tárlat nyílt a Városi Művészeti Múzeum Borsos Miklós kiállítótermében

A török kultúrát és Győr történelmét bemutató kiállításhoz egy tábor is kapcsolódik, ahol a 41 résztvevő kisgyerek Agáta asszony boltjában is felidézheti a régi kor emlékeit.

Október 31-ig látogatható, az a két részből álló kiállítás, mely a török hódoltság és a győri vár felszabadítását is megidézi a Borsos Miklós Múzeumban. Az intézmény egyik termében egy rövid történelmi áttekintés várja az érdeklődőket, míg a másik kiállítótérben egy török kis boltba, az egykori győri kereskedő Kapra Agáta asszony kelme üzletébe barangolhatnak főként a gyermek látogatók.

Mint minden gyermekmúzeumi kiállításhoz, a Vaskakas fiókáihoz is számos pedagógiai program kapcsolódik, közülük is kiemelkedik az ugyancsak a tárlat elnevezését viselő tábor. Az 5 napos foglalkozáson 41 fiatal vesz részt. A kreatív műhelyben Aladdin csodalámpáját is elkészítik, de török táncokból és természetesen városunk történelmi mondáiból is ízelítőt kapnak a gyerekek.

A pénteki táborzáróval nem érnek véget a programok, hiszen szeptemberben a Csikóca Gyermekműhely hétvégi foglalkozásain folytatódik a barangolás, a török-magyar harcok, és a Vaskakas híres legendája körül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.