Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2017. Június 04. 08:50, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A vasúti balesetek megelőzéséén dolgoztak a rendőrök

A vasúti balesetek megelőzéséén dolgoztak a rendőrök

A rendőrök - a vasúti átjárókban bekövetkező balesetek elkerülése érdekében - akciót szerveztek a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén.

A rendőrök 2017. június 2-án és június 3-án - Győr-Moson-Sopron megye nagyobb városaiban - a vasúti átjárókban bekövetkező balesetek elkerülése érdekében ellenőrizték a gépjárművezetőket. Az akció során ellenőrzött körülmények között azt figyelték, hogy – amennyiben a vasúti átjáróban a fényjelző készülék nem világít – mennyire körültekintően hajtanak át az átjárón a járművezetők. A közlekedőket megállították és szabályszegés észlelése esetén figyelmeztették a sofőröket az előírásokra.

Az akció eredményeképpen a rendőrök az alábbi általános hibákat tapasztalták:
A közlekedők gyakran nem is a fényjelzőt vették figyelembe, hanem csak azt látták, hogy más is behajtott az átjáróba, így feltételezték, hogy nem is ad tilos jelzést a berendezés, így arra fel sem pillantottak.

Feltorlódott forgalom esetén a járművezetők egy része még a kereszteződésben is megállt, figyelmen kívül hagyva annak „életveszélyes” jellegét.
A mobilkészülékkel történő telefonálás is előfordult, amely többek között azért is nagyon veszélyes, mert eltereli a vezető figyelmét, így előfordulhat, hogy a sofőr a vasúti átjáró tilos jelzését nem veszi észre.
Az ellenőrzés a kerékpárral és a gyalogosan közlekedőkre is kiterjedt: a megállapítások szerint a közlekedők e két csoportja még kevésbé tekintette magára nézve kötelezőnek az átjárókra vonatkozó szabályokat.

A megyei rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága az alábbi fontos KRESZ szabályokra hívja fel a közlekedők figyelmét:
A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad!
Az átjárón csak folyamatosan – megállás nélkül – legalább 5 km/h átlagsebességgel szabad áthaladni!
Biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a teljes sorompó mindként sorompó rúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés, jelzést nem ad, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad.

A vasúti átjáróban és közvetlenül vasúti átjáró előtt előzni TILOS!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedőket, hogy minden körülmény között tartsák be a fenti szabályokat, és csak akkor hajtsanak át a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy semmilyen veszély nem gátolja az áthaladást!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.