Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Május 26. 07:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér

A velünk élő Széchenyi. Vetélkedő középiskolások számára

A velünk élő Széchenyi. Vetélkedő középiskolások számára

Gróf Széchenyi István születésének 225. évfordulója alkalmából a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár a Széchenyi Emlékévhez kapcsolódóan történelmi vetélkedőt hirdet Győr-Moson-Sopron megye középiskolásai számára.

A vetélkedő célja Széchenyi István korának, életének és tevékenységének minél teljesebb megismerése, mivel a legnagyobb magyar életműve példaként szolgálhat a jelen generációk számára is.
A vetélkedőkre 3 fős csapatok jelentkezését várják a két fordulóból álló vetélkedőre. Intézményenként maximálisan 3 csapat részvételére számítanak.

Nevezési határidő: 2016. június 10.
A lebonyolítás: Az első fordulóban a jelentkező csapatoktól a könyvtár honlapjáról letölthető írásbeli feladatlap kitöltését várják. Az írásbeli feladatsort 2016. szeptember 21-én teszik közzé. Beküldési határidő: 2016. október 17. A legjobb megoldást beküldő csapatok számára szóbeli döntőt rendeznek 2016. november 10-én a könyvtárban.
A nevezést írásban kérik eljuttatni az iskola, a csapat, a csapattagok és a felkészítő tanár nevének feltüntetésével. A későbbi kapcsolattartást elektronikus úton bonyolítják, ezért kérik a csapat képviselőjének elérhetőségét is e-mail címmel együtt.
Postai úton: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára (9023 Győr, Herman O. u. 22. . Elektronikus úton: info@gyorikonyvtar.hu

A teljes felhívás az alábbi honlapról tölthető le:

http://kozpont.gyorikonyvtar.hu/download/2013/Szechenyivetelkedo.pdf

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?