Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Szeptember 03. 07:35, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír/etokc.hu

A Veszprém ellen kezdi a magyar bajnokságot a Győri Audi ETO KC

A Veszprém ellen kezdi a magyar bajnokságot a Győri Audi ETO KC

Minden felkészülési meccsét megnyerte csapatunk, így magabiztosan vághatnak neki a lányok a 2011/2012-es bajnoki szezon küzdelmeinek!

A nagy sorozat első állomása szombaton este hatkor kezdődik, idegenben a Veszprém Barabás ellen.

Minden felkészülési meccsét sikeresen játszotta le csapatunk. Az első meccsek, pontosabban két meccsen az Alcoa ellen már nagy arányú győzelmek születtek: előbb 44-18-ra, majd 37-20ra győztek Konkoly Csaba tanítványai. Ezután utazott a csapat Siófokra, az első Szabella-Kupára. A nehéznek ígérkező csoportból két sikerrel léptünk tovább, előbb egy gólgazdag meccsen 40-38-ra vertük a román Oltchim Valcea-t, majd 35-29-re diadalmaskodtak Görbiczék a Hypo felett. A döntőben aztán az a spanyol Itxako következett, akikkel szemben akadt bőven törlesztenivaló. A döntőben végül egy izgalmas meccsen 29-26-ra nyertek a lányok a BL tavalyi kiírásának ezüstérmese ellen. Újabb hazai edzőmeccsek következtek, méghozzá a Zvezda Zvenigorod ellen. Az orosz csapat - akiknél pályára lépett friss igazolásuk, Szabó Valéria is - nem tudta megszorítani se a zöld-fehéreket! Előbb egy 33-28-as győri győzelem született, majd a két csapat második meccsén egy komolyabb zakóval távozhattak az oroszok, 38-24-re diadalmaskodtak Löke-ék. Következett a németországi, Schmelz-i Sparkassen Cup, ahová címvédőként utazott csapatunk. A lányok ennek méltón játszva csoportjuk mindkét meccsét hozták. A Leverkusent 25-16-ra, a BL kiírásban idei csoportellenfelünket, a francia Metz-et 29-25-re győztük le. Az elődöntőben a norvég Byasen-t kellett legyőzni, ami 27-22-re sikerült is, majd a döntőben a siófoki meccs után ismét játszhattunk a Valceával. Izgalmas, fordulatos meccsen ismét két góllal mi bizonyultunk jobbnak, így 23-21-re idén is az Audi ETO-é lett a legnagyobb serleg, és megvédte elsőségét a csapat. Alig érkeztek haza a lányok a hosszú német túráról, másnap máris a Siófok volt az ellenfél, de ők sem jelentettek komolyabb gondot, 36-27-re nyertek Lekic-ék. Hátra volt még a győri Szabella-Kupa, azaz a Bajnokok Tornája. Mindenki játszott mindenkivel, mi a dán Midtjylland ellen kezdtünk, amit ők nagyon sajnáltak, hiszen alapos verésben részesítettük őket, 47-29-re sikerült elpáholni őket. A Fradi elleni második meccs volt talán a legnehezebb meccs a sorozatban. Nagyon nem ment a játék, de így is érvényesítette nagyobb rutinját és tudását a csapat a KEK győztese ellen és 36-35-re legyőztük hazai kihívónkat. A végére maradt a legizgalmasabb összecsapás, azaz a döntő a Larvik ellen, hiszen múlt vasárnap este a két 100%-os csapat játszott egymással. A meccs minőségére egy panasz se lehetett, gyakorlatilag igazi BL mecset játszott egymással a két csapat a felkészülési időszak utolsó meccsén, melyet végül végig vezetve, gyönyörű játékkal az Audi ETO nyert meg 28:23-ra.

Csapatunk 15 meccset játszott le, 507 gólt dobott és csak 381 gólt kapott, ami remek teljesítmény.

A nagy sorozat most kezdődik, hiszen a szombat esti Veszprém elleni meccsel a bajnoki küzdelem kezdetét veszi. "Nagyon jól ismerjük és persze tiszteljük is a feltörekvő Veszprém céljait, de egyértelmű győzelmi szándékkal utazunk az első meccsünkre. Idegenben is számítunk fantasztikus szurkolótáborunk segítségére." - mondta Konkoly Csaba vezetőedző. A tréner Anna Gros-t illetően is elmondta a legfrissebb információkat:" A játékos egyelőre nem végez még 100%-os edzőmunkát. Semmiképpen nem kockáztatunk vele kapcsolatban, így csak azt mondhatom, hogy a Veszprém elleni játéka kérdéses.

Címkék: Győri Audi ETO KC

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.